Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barcelona deklasirala Elche za bijeg na 15 bodova od Reala

Večernji termin subotnjeg programa La Lige pripao je dvoboju uvjerljivo zadnjeg na ljestvici Elchea koji je na svome terenu ugostio uvjerljivo vodeću Barcelonu. Zanimljivo, ovo je bila utakmica s najvećom razlikom u bodovima dvije ekipe u povijesti La Lige nakon 27 kola: Barcelonu i Elche dijelilo je ogromnih 55 bodova. Sukladno tome i očekivanjima, u susretu nije bilo iznenađenja te je Barcelona uvjerljivo slavila 0:4 i time barem privremeno pobjegla na ogromnih 15 bodova od Real Madrida. Za goste je dva puta zabio Robert Lewandovski, a po jedan gol su dodali Ansu Fati i Ferran Torres.

Treba spomenuti i vratara Barcelone Marc-Andréa ter Stegena koji je po 20. put ove sezone sačuvao mrežu netaknutom. Danas nije imao pretjerano puno posla, ali svejedno zaslužuje sve pohvale jer je u 27 utakmica primio samo 9 golova čime je uvjerljivo najbolji golman liga Petice po tom parametru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon početnog ispitivanja snaga, Barcelona je povela iz prve prave prilike na utakmici. Ronald Araujo je dodao loptu glavom, a ona je pala na nogu Lewandovskom koji zabija za 0:1 gostiju u 20. minuti. Bio je Lewandovski blizu i u 43. minuti, no iz neposredne blizine je glavom promašio cijeli gol.

Do kraja poluvremena Barcelona je mogla povisiti vodstvo i preko Julesa Koundea. On je dočekao loptu na drugoj stativi i dobro pokušao prizemnim udarcem, ali mu je obrambeni igrač očistio udarac s gol crte. Tako se na predah otišlo s minimalnim vodstvom gostiju.

Barcelona je u drugi dio krenula furiozno i u prvih 20 minuta riješila pitanje pobjednika. U 56. minuti je Fati povukao loptu sve do ruba kaznenog prostora i sjajno pogodio donji lijevi kut Edgara Badie za udvostručenje vodstva.

Deset minuta kasnije gosti zabijaju treći, a Lewandovski drugi za potpuno rješavanje pitanja pobjednika, ako je ono uopće postojalo. Gavi je pronašao Poljaka koji je bio nečuvan u sredini, a Lewandovski takve situacije u pravilu rješava pogotkom i Barcelona je otišla na 3:0.

Konačni rezultat postavio je Ferran nekoliko minuta kasnije na asistenciju današnjeg igrača utakmice Lewandovskog. On je primio loptu na rubu kaznenog prostora i odmjerenim udarcem u donji lijevi kut zabio četvrti pogodak za goste.

Barcelona je profesionalno odradila gostovanje kod fenjeraša i rutinski otišla na 15 bodova prednosti te se samo čeka matematička potvrda naslova. Elche je pak na potpuno drugom kraju tablice s 14 bodova zaostatka za sigurnosti te se također samo čeka matematička potvrda, no u njihovom slučaju čeka se potvrda ispadanja.

Komentari

Povezano