Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barcelona do prve pobjede u Ligi prvaka, City i Borussia uvjerljivi

Drugo kolo nogometne Lige prvaka donijelo je večeras nekoliko zanimljivih ogleda koji su obilježeni pobjedama favorita.

Nevjerojatnu utakmicu i poslasticu večeri odigrali su Borussia Dortmund i Celtic u kojoj su Crno-žuti slavili s visokih 7:1. Nakon ludog prvog poluvremena o kojem smo pisali OVDJE, domaći su u nastavku veličanstvenu priredbu okrunili golovima Serhoua Guirassyja i Felixa Nmeche.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester City je u dominantnoj predstavi na gostovanju kod Slovana upisao uvjerljivu 4:0 pobjedu. Goste su do ranog vodstva doveli İlkay Gündoğan i Phil Foden, dok su u drugom dijelu trobod zapečatili Erling Haaland i James McAtee.

Zanimljivo, Građani su današnjim trijumfom ostali neporaženi u 25 uzastopnih utakmica Lige prvaka u regularnom vremenu. Time su se izjednačili s gradskim rivalom Manchester Unitedom koji nije doživio posrtaj u isto toliko dvoboja između 2007. i 2009. godine.

Joško Gvardiol igrao je za City do 78. minute, dok je Mateo Kovačić susret odgledao s klupe. S druge strane, u redovima domaćina u početnoj se postavi našao Marko Tolić, a s terena je izašao u 79. minuti.

Još jedan nadmoćan nastup ostvarila je i Barcelona koja je kod kuće s 5:0 svladala Young Boyse i stigla do prve pobjede u natjecanju nakon poraza od Monaca u prvom kolu.

Strijelce Blaugrane predvodio je Robert Lewandowski s dva gola, dok su po jedan zabili Raphinha i Iñigo Martinez. U završnici je konačni ishod autogolom postavio Mohamed Camara.

Jedini ogled bez pobjednika u večernjem terminu odigrali su PSV i Sporting. Nizozemci su bili bolja momčad većim dijelom utakmice, a vodstvo iz 15. minute u koje ih je doveo Jerdy Schouten prokockali su šest minuta prije kraja susreta kada je Portugalcima bod omogućio Daniel Bragança.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano