Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barcelona do tijesne pobjede pred El Clasico, Lazio pao na De Kuipu

U ranijem terminu nogometne Lige prvaka odigrana su dva susreta trećeg kola. Na olimpijskom stadionu u Barceloni sastali su se istoimeni domaćin i Shakhtar predvođen hrvatskim stručnjakom Marinom Pušićem.

Prvu prigodu smo čekali samo sedam minuta. Poigravala se obrana Ukrajinaca, lopta je stigla do Fermina Lopeza koji puca, no dobrom reakcijom iskazao se gostujući vratar Dmytro Riznyk. U 25. minuti Joao Cancelo lijepo je prošao po desnoj strani, izbacio se na lijevu nogu, ali je šutirao ravno u vratara Shakhtara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet minute kasnije Ferran Torres dovodi Barcelonu u vodstvu. Prvo je u začetku akcije Fermin Lopez pogodio vratnicu, ali se lopta odbija do Ferrana Torresa koji lijepim volejom para mrežu gostiju. Gol je prvotno bio poništen zbog zaleđa, ali je nakon VAR provjere ipak priznat. U 36. minuti treća je bila sreća za mladog Fermina Lopeza. Namjestio se na vrhu šesnaesterca i prekrasno pogodio desne rašlje. Mladić rođen 2003. godine svojim europskim prvijencem povisio je rezultat na 2:0.

Početkom drugog dijela glavom je pokušao Joao Felix, no još jednom se iskazao Dmytro Riznyk. U 60. minuti Ferran Torres postiže svoj drugi pogodak, no ipak se nalazio u zaleđu pa gol nije priznat. Dvije minute kasnije gosti smanjuju na 2:1. Georgiy Sudakov izbio je sam s lijeve strane te mirno pogodio pokraj nemoćnog Marc-Andrea ter Stegena.

U 69. minuti Fermin Lopez ponovno se našao u centru pozornosti, uzdrmao je desnu vratnicu gostujućeg gola. Najbolju priliku za izjednačenje gosti su imali u 83. minuti. Taras Stepanenko pucao je malo pored lijeve vratnice nakon jednog ubačaja s boka. Barcelona je ovom pobjedom od 2:1 ostala stopostotna u ovogodišnjem izdanju najjačeg europskog natjecanja. Gosti iz Ukrajine ostali su na tri boda koja su osvojili u prošlom kolu na gostovanju kod Antwerpa.

U drugom susretu, Feyenoord je na De Kuipu svladao Lazio rezultatom 3:1. Dva pogotka postigao je Meksikanac Santiago Gimenez, a u strijelce se upisao i Ramiz Zerrouki. Počasni pogodak za goste zabio je Pedro iz kaznenog udarca. Nizozemci su ovom pobjedom zasjeli na čelo skupine E sa šest osvojenih bodova, dok je Lazio ostao na četiri boda. Luka Ivanušec ušao je na teren u 78. minuti susreta, dok Toma Bašić nije bio u zapisniku kod gostiju.

Komentari

Povezano