Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barcelona kiksala kod Getafea

Barcelona je remizirala u gostima kod Getafea rezultatom 0:0 te tako propustila otići na prednost od 13 bodova ispred Real Madrida. S druge strane Getafe je ostao neporažen u zadnja tri susreta na domaćem terenu protiv Katalonaca te su osvojili bitan bod u borbi za opstanak.

U domaćem sastavu nije bilo Maura Arambarria, dok su kod Barcelone već duži period odsutni Pedri, Frenkie de Jong, Ousmane Dembélé i Andreas Christensen. Gavi je već u drugoj minuti susreta dobio svoj sedmi žuti karton u sezoni, što i ne čudi previše pošto je baš on igrač s najviše počinjenih prekršaja u ligi ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je završila prvo poluvrijeme s posjedom od 67% međutim osim situacije u 26. minuti i dvije vratnice u istoj akciji od njih nismo vidjeli ništa konkretno prema suparničkim vratima. Nakon dobrog uvodnog perioda domaćina i prilike u petoj minuti susreta kada su zaprijetili nakon ubačaja Borje Mayorala i udarca glavom Munira El Haddadija, Barcelona je stavila loptu pod svoju kontrolu, no bez ikakvih konkretnih prilika.

Koliko je Barcelona bila bezopasna u prvom dijelu prvog poluvremena dovoljno govori podatak kako im je xG u 25. minuti utakmice iznosio točno nula. Samo minutu kasnije uslijedile su dvije vrlo dobre prilike za Barcelonu. Prvo se, nakon odlične duge lopte Ter Stegena, Raphinha našao u situaciji jedan na jedan s domaćim vratarom i pogodio okvir gola, dok je nakon odbijene lopte pucao Alejandro Baldé koji također pogađa vratnicu. Nakon toga, još je Robert Lewandowski na samom kraju prvog poluvremena pokušao glavom no vratar David Soria mu lovi živu loptu te se na odmor otišlo bez pogodaka.

U drugom poluvremenu također nismo vidjeli previše. Od Barceloninih pokušaja vrijedi istaknuti onaj u 56. minuti kada je Lewandowski ponovno pokušao glavom te 75. minutu kada je Raphinha zaprijetio udarcem s ruba kaznenog prostora. Pritiskala je Barcelona do kraja utakmice, dominirala posjedom no sve bez pretjerano izglednih prilika, izgledalo je to kao vožnja s pola gasa, ako ne i manje. Na kraju je u 87. minuti Mayoral umalo donio sva tri boda Getafeu no udarac je otišao tik uz vratnicu Ter Stegena.

Barcelona si je ovim remijem definitivno otežala posao jer je imala priliku staviti točku na i te možda i zaključiti prvenstvo. Sada imaju prednost od 11 bodova te nada za konkurente iz Madrida još uvijek postoji.

U ranijem terminu od 14 sati, Girona je svladala Elche rezultatom 2:0. Strijelci su bili Valentin Castellanos u 45. minuti i Oriol Romeru u 70. minuti. Girona je ovom pobjedom došla na devet bodova zaostatka za Villarrealom koji trenutno zauzima šesto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu iduće sezone. S druge strane Elche ostaje uvjerljivo posljednja ekipa na tablici sa samo 13 osvojenih
bodova.

Komentari

Povezano