Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barcelona kiksala na startu sezone, Valencia i Betis slavili na teškim gostovanjima

Kao i jučer, danas su u španjolskoj La Ligi odigrane tri utakmice. Osasuna je pobjedom nad Celtom pokvarila debi Rafe Beniteza na klupi, dok je Betis u gostima kasnim golom svladao Villareal. U posljednjoj utakmici večeri Barcelona je na gostovanju kod Getafea odigrala bez pogodaka u susretu prepunom grubih startove.

Prva utakmica dana bila je ona između Celte Vigo i Osasune. U povratničkoj utakmici Rafe Beniteza u La Ligi Osasuna je na rasprodanom stadionu u Vigu slavila 2:0. Ante Budimir je za goste iz Pamplone igrao do 79. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osasunu je u vodstvo došla u 24. minuti lijepim pogotkom Rubena Garcije. Konačan rezultat postavio je u 74. minuti Moi Gómez koji je pronašao bliži kut vratara Ivána Villara.

Utakmicu koja je uoči kola okarakterizirana kao jedan od derbija kola odigrali su na Ceramici Villareal i Real Betis. Betis je došao do velike pobjede golom Wiliana Josea u 96. minuti.

Gosti su dobro ušli u susret što su naplatili u 20. minuti. Ayoze Perez je dočekao povratnu loptu Luiza Henriquea i lijepo pogodio za 1:0 Betisa.

Villareal je aktivnije krenuo u nastavak i u 61. minuti izjednačuju. Jorge Cuenca je bio najviši u kaznenom prostoru nakon ubačaja Alejandra Baene i lijepim udarcem glavom vratio stvari na početak.

Kada se činilo kako će ekipe podijeliti bodove, što bi po svemu viđenom bio realan rezultat, ukazao se Willian Jose. On je dočekao ubačaj Youssoufa Sabalyja i glavom zakucao loptu u mrežu za ogromno slavlje gostiju iz Seville.

Posljednju utakmicu dana odigrali su Getafe i Barcelona. Gosti iz Barcelone su u Madridu tražili dobar start sezone, nakon što su jučer njihovi rivali iz Real Madrida to učinili u Bilbau. Barcelona nije u tome uspjela te je završilo 0:0.

Mogao je Getafe odmah na početku susreta šokirati Barcelonu. U odličnoj poziciji se našao Juanmi Latasa, ali je njegov udarac otišao pored gola.

Na drugoj strani uslugu mu je uzvratio Robert Lewandovski. Njegov udarac glavom iz dobre pozicije išao je ravno u vratara Getafea Davida Soriju.

U 42. minuti Barcelona ostaje s igračem manje. Tada je Raphinha učinio veliku glupost i daleko od lopte udario Stefana Mitrovića u glavu. Sucu nije preostalo ništa drugo nego da pokaže Brazilcu izravan crveni karton.

Barcelona je umalo s igračem manje došla do prednosti. Abdessamad Ezzalzouli je ostao sam u kaznenom prostoru nakon prekida, ali je pucao preko gola te je ostalo 0:0.

Nije dugo Getafe imao brojčanu prednost na terenu. U 57. minuti Jaime Mata dobija drugi žuti karton te stanje na terenu postaje 10 na 10.

Pet minuta kasnije Lewandovski ponovno propušta veliku priliku. Poljak je uputio udarac glavom iz velike blizine koji mu je Gastón Álvarez u zadnji trenutak uspio očistiti s linije.

Novu veliku priliku za Barcelonu propustio je Ansu Fati u 80. minuti. Samo minutu nakon što je ušao u igru Španjolac je ostao nečuvan u kaznenom prostoru, ali šalje loptu visoko preko gola.

U posljednim sekundama provjeravala se situacija u kojoj je Barcelona tražila kazneni udarac. Ipak, ispostavilo se kako je Gavi igrao rukom u začetku akcije pa nije bilo ništa udarca s bijele točke za goste.

Ostalo je tako 0:0 u utakmici koja će ostati upamćena po više nego gruboj igri igrača Getafea. Barcelona je imala više nego dovoljno prilika za pogodak koje nije iskoristila te će se morati zadovoljiti bodom.

Komentari

Povezano