Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barcelona lažnom agentu uplatila milijun eura

Robert Lewandovski je u ljeto 2022. u transferu vrijednom 45 milijuna eura iz Bayerna stigao u Barcelonu. Jedan “snalažljivi” pojedinac je taj transfer odlučio iskoristiti za osobnu zaradu.

Naime, on se u mailu koji je poslao klubu predstavio kao zastupnik agenta Pinija Zahavija i zatražio proviziju od milijun eura za transfer Poljaka. U njemu je naveo sve potrebne podatke, a iz Barcelone su bez previše provjeravanja uplatili dotičnom navedenu cifru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije trebalo dugo da Katalonci shvate da su prevareni. Na sreću za Barcelonu, kada je banka saznala o čemu se radi, izašli su im u susret i blokirali uplatu. Lažni zastupnik je nakon toga slao prijeteće mailove u kojima je tvrdio da će UEFA i FIFA blokirati transfer, ako se provizija ne isplati.

Zahavi kaže da su ga mjesec dana nakon kupovine Lewandowskog zvali iz Barcelone te pitali je li putem e-maila tražio uplatu od milijun eura na ciparski račun, a on ih je odmah upozorio da se netko predstavlja u njegovo ime. Zahavi je odlučio da neće podnijeti prijavu protiv prevaranta jer će to učiniti Barcelona.

Slučaj je prijavljen vlastima, koje i dalje nisu pronašle osobu koja uistinu stoji iza poslanih mailova. Sreća u nesreći za Barcelonu je što nisu ostali bez dodatnih milijun eura. Poljak je od tada u 106 nastupa za Barcelonu zabio čak 71 pogodak i dodao 19 asistencija.

Komentari

Povezano