Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barcelona minimalno slavila protiv Atlético Madrida

Derbi dana u španjolskoj La Ligi odigrali su na Camp Nou Barcelona i Atlético Madrid. Domaćini su uoči susreta upisali dva neriješena rezultata bez golova, dok je Atlético u nizu od 12 utakmica bez poraza tijekom kojeg su upisali deset pobjeda. Na kraju je Barcelona golom Ferrana Torresa slavila svojim najdražim rezulatom 1:0

Gosti su zaprijetili odmah u prvim sekundama utakmice. Antoine Griezmann je dočekao loptu na dvadesetak metara od gola i dobrim udarcem zatresao prečku. Samo sreća je spasila ter Stegena i Barcelonu od ranog padanja u zaostatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugo nakon toga nije bilo uzbuđenja te je utakmica upala u svojevrsnu monotoniju. Barcelona je držala posjed i kružila, a Atlético se u svome stilu disciplinirano branio te domaćini nisu uspjevali stvoriti priliku kojom bi ugrozili Jana Oblaka.

Kada se činilo da će se na predah otići bez golova ukazao se Ferran Torres. Raphinha je lijepo primio dugu loptu i ostavio ju za Torresa koji s ruba kaznenog prostora prizemnim udarcem uspijeva svladati Oblaka.

Prvu prijetnju u drugom dijelu imali su u 62. minuti domaćini. Gaviju se lopta nakon kornera uz dosta sreće izodbijala, a mladi Španjolac je iz dobre pozicije pucao pored gola i propala je dobra prilika za udvostručenje vodstva.

Odmah u idućem napadu prijeti i Atlético. Tada je Rodrigo de Paul dobio sjajnu loptu na deset metara od gola te opalio pored gola. Reakcija Simeonea na promašaj je bila dosta komična što samo dodatno govori o tome kakvu je priliku zapucao Argentinac.

Najbolju priliku za povećanje vodstva Barcelona je imala u 72. minuti. Robert Lewandovski je probio stranu i dobrom loptom pronašao Raphinhu na drugoj stativi koji je imao prazan gol pred sobom. No, Brazilac se nije snašao i umjesto u gol, loptu poslao u Oblaka.

Kao i deset minuta ranije, nakon promašaja Barcelone zaprijetio je Atlético. Álvaro Morata se lijepo oslobodio svog čuvara i vratio loptu u sredinu prema Griezmannu. Francuz je atraktivno pokušao petom, ali to je otišlo ravno u ter Stegena.

U 76. minuti sebičnost Lewandovskog je spriječila domaćine da zabiju drugi gol. Jedna duga lopta je prevarila obranu Atlética te su se Lewandovski i Raphinha sjurili prema golu. Poljak se umjesto dodavanja za Raphinhu koji bi se ušetao u gol odlučio za udarac i lopta je otišla pored gola. Raphinha nije mogao vjerovati da mu Poljak nije dodao loptu te je pao na travu u nevjerici.

Probao je Atlético do kraja utakmice baciti sve karte u napad, ali nisu više zaprijetili i ostalo je 1:0. Četvrta je to prvenstvena utakmica u nizu u kojoj igrači Barcelone nisu primili gol te su se s novom pobjedom odvojili na 11 bodova od Reala. Atlético je više-manje siguran na trećoj poziciji te se ne bi trebali previše micati do kraja sezone.

Komentari

Povezano