Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barcelona minimalno slavila protiv Porta, Lazio u nadoknadi svladao Celtic

U okviru drugog kola UEFA Lige prvaka Porto je na svom Dragãu dočekao Barcelonu. Nakon početka bez većih zanimljivosti, gosti su lagano preuzimali uzde utakmice, ali nije im bilo lako stvoriti izgledne prilike. Ipak, u 46. minuti Barcelona je iskoristila grešku protivničke obrane i došla do vodstva. İlkay Gündoğan pronašao je Ferrana Torresa koji je mirno pogodio pokraj Dioga Coste.

U drugom dijelu Barcelona je bila ograničena na svega jedan udarac u okvir gola, dok je Porto nekoliko puta ozbiljno zaprijetio. Na pohodu po izjednačenje zaustavio ih je Marc-Andre Ter Stegen koji je branio sve pokušaje. Najviše pažnje izazvala je kontroverzna situacija u kojoj je João Cancelo igrao rukom, no od jedanaesterca nije bilo ništa. Vrijedi spomenuti i spektakularni potez Mehdija Taremija iz 83. minute kada je postigao pogodak efektnim škaricama, ali je ipak bio u zaleđu. Barcelona je tako minimalno slavila i došla do vrijedna tri boda, a njihov pohod nije ugrozio niti drugi žuti karton mladog Gavija, zbog kojeg su posljednje tri minute igrali s igračem manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici Celtic je ugostio Lazio u izrazito tvrdoj utakmici. Za apsolutni deliriji tribina već se u 12. minuti pobrinuo Kyogo Furuhashi. Japanac je zaokružio fantastičnu akciju svoje momčadi i zabio na dodavanje Matta O’Rileyja. Nedugo nakon pogotka Lazio je preuzeo inicijativu, a to su potvrdili pogotkom za izjednačenje u 29. minuti. Glavom je iz blizine bio precizan Matías Vecino.

U nastavku gledali smo sličan scenarij u kojem obje ekipe imaju svoje prilike. Kada su domaćini mislili da imaju vodstvo, ukazao se VAR i poništio pogodak Luisa Palme zbog zaleđa. Baš kada se činilo da će susret završiti podjelom bodova, ukazao se prekaljeni Pedro Rodríguez i u 95. minuti svojoj momčadi donio pobjedu. Čini se da su utakmice Lazia ove sezone u Ligi prvaka zagarantirana drama.

Komentari

Povezano