Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barcelona osvojila naslov, navijači Espanyola ih napali

Barcelona je u gradskom derbiju slavila protiv Espanyola rezultatom 4:2 i tako po 27. put u svojoj povijesti, te nakon 4 godine bez te titule, postala prvak Španjolske. Barcelona je tom pobjedom otišla na 14 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Real Madrida što im je 4 kola prije kraja matematički osiguralo naslov.

Barcelona je otvorila utakmicu furiozno. U 11. minuti je Alejandro Balde probio lijevu stranu i centrirao na Lewandowskog koji zabija prvi gol. Devet minuta nakon toga se upravo Balde upisao u strijelce kada mu je asistirao Pedri. Lewandowski je povećao rezultat na 3:0 u 40. minuti, dok je Kounde zabio u 53. za visokih 4:0. Espanyol je svoj prvi pogodak zabio tek u 73. minuti, dok su na 4:2 smanjili u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Xavi je tako postao peti čovjek koji je osvojio titulu prvaka kao igrač i trener Barcelone, dodavši svoje ime na listu na kojoj su Josep Samitier, Johan Cruijff, Pep Guardiola i Luis Enrique.

Na centru stadiona Espanyola je uslijedilo slavlje igrača i osoblja kluba što se nije niti malo svidjelo navijačima gradskog rivala. Navijači su uletili u teren te su krenuli u fizički obračun s igračima i osobljem Barcelone zbog čega su ovi morali pobjeći u tunel. Nekoliko navijača je probilo koridore zaštitara te se na nekim snimkama vidi i da ih je par uspjelo uletjeti u sami tunel, no nepoznato je ako je došlo do fizičkog obračuna. Na prvu se čini da su ipak svi pobjegli na vrijeme.

Komentari

Povezano