Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barcelona petardom nastavila savršeni niz u prvenstvu

Najzvučniji susret šestog kola La Lige pružio nam je sraz nepožaneih ekipa u vidu domaćina Villarreala i Barcelone koja je u nedaleki Castellón stigla nakon neugodnog poraza od Monaca u Ligi prvaka. Prošlosezonski susreti ovih ekipa pružili su obilan broj golova u oba susreta pa tako ni ovaj nije bio ništa drukčiji te je Barcelona zanimljivom i sadržajnom susretu na kraju zasluženo slavila s rezultatom 1:5.

Obje ekipe su krenule u susret u napadačkom ritmu, prvo pravo uzbuđenje stiglo je u osmoj minuti susreta kada je Alejandro Baena poslao sjajnu dugu loptu na Yéremyja Pina koji je precizno prebacio loptu preko preko Marca-Andréa ter Stegena, ali sudac Mateo Busquets Ferrer je označio zaleđe i tako prekinuo slavlje domaćih igrača i navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj je trenutak definitivno dodatno razbudio obje ekipe jer smo sljedećih deset minuta vidjeli nekoliko zaista sjajnih prilika. Prvo se Nicolas Pépé nakon dobrog prodora po desnoj strani lažnjakom oslobodio na udarac kojeg je ter Stegen pročitao na prvoj vratnici, a onda je uslijedio odgovor Barcelone. Lamine Yamal se našao u teškoj poziciji na rubu kaznenog prostora, ali to ga nije obeshrabrilo da se odluči na udarac kojeg je okvir gola zaustavio.

Nekoliko popratnih prilika Blaugrane kao da je razrijedilo obranu Villarreala koju je u 20. minuti Pablo Torre presjekao preciznim dodavanjem za Roberta Lewandowskog, a devetka svjetske klase takve prilike ne propušta te dovodi goste u vodstvo.

Poljski napadač imao je priliku osam minuta kasnije postići novi pogodak, ali vratar Diego Conde je nespretno odbijenu loptu uspio očistiti pred samim golom. Već u sljedećoj akciji je Villarreal imao priliku poravnati rezultat kada su se pred golom našli Pino i Ayoze Pérez, a ovaj drugi je spretno došao do lopte ispred protivničkog vratara te je u svom naumu da prebaci vratara i obranu na kraju prebacio i cijeli gol.

U 35. minuti gosti udvostručuju svoju prednost, a strijelac je ponovo Lewandowski. Yamal je poslao centaršut na drugu vratnicu, Eric García je uputio udarac glavom koje Conde brani, a odbijena lopta dolazi do Lewandowskog koji laganim škaricama posprema loptu u mrežu. Domaćini su se u susret vratili već tri minute kasnije kada je Baena odlično proigrao Pépéa koji je onda uposlio Péreza čiji zadatak nije bio pretjerano težak te je smanjio zaostatak.

Žuta podmornica se mogla vrlo lako vratiti u egal u 43. minuti kada je Pépé izašao sam pred ter Stegena koji je vrhunskom i pravrovremenom reakcijom skrenuo pokušaj svoga protivnika u korner. To je nažalost bilo zadnje što smo vidjeli od njemačkog vratara na ovom susretu jer je već u idućoj situaciji došlo do nezgode pri doskoku u kojem je nastradalo već od prije problematično desno koljeno te je u igru morao uči Iñaki Peña na njegovo mjesto. Uzbudljivo poluvrijeme je ostalo okončano nesretnim trenutkom za goste iz Katalonije te su na predah otišli s pogotkom prednosti.

Početak drugog poluvremena bio je sličan početku prvog, pogodak Villarreala koji je poništen zbog zaleđa. Ovoga puta gol je poništen Pépéu, ali je zato zeleđe bilo puno rubnije. Upravo je Pépé zakuhao iduću situaciju pred gostujućim golom, a rezultat toga je korner nakon kojeg Pino trese gredu.

Iako su domaćini bolje otvorili drugu dionicu susreta, Barcelona je ipak bila ta koja je prva došla do pogotka. Pablo Torre se našao u solidnoj poziciji na rubu kaznenog prostora te je uputio udarac koji se odbio od Logana Coste što je bilo dovoljno da Conde ostane nemoćan pa su tako gosti vratili svoju dvostruku prednost.

Muke po domaćine nastavile su se u 66. minuti kada je provjerom VAR-a dosuđen jedanaestearc za Barcelonu nakon što je Eric Bailly nesmotreno srušio Yamala, ali na sreću po njih vratnica je zaustavila Lewandowskog da zabije svoj treći zgoditak i riješi pitanje pobjednika. Novi peh je zato stigao dvije minute kasnije kada je Thierno Barry, koji je pet minuta ranije ušao u igru, nakon ubačaja postigao zgoditak glavom koji onda po treći put večeras poništen zbog zaleđa.

Ako pitanje pobjednika nije uspio riješiti Lewandowski, onda je to sigurno učinio Raphinha u 74. minuti. Pau Víctor ga je pronašao na samog na rubu šesnaesterca, a Brazilac je uputio udarac koji se od Baillyja odbio i završio u mreži.

Izgledalo je kao da je utakmica ušla u mirnije vode nakon tog gola, ali onda se u 83. minuti ukazao Yamal koji s centra poslao prekrasnu loptu vanjskim dijelom noge u prostor za Raphinhu koji je u završnici ostao smiren i poentirao drugi put manje od deset minuta.

U posljednjim minutama susreta vidjeli više žutih kartona nego prilika te se rezultat nije mijenjao. Barcelona je na kraju zasluženo slavila visokim rezultatom i upisala šestu pobjedu u šest prvenstvenih utakmica ove sezone te su nastavili dobru tradiciju na Estadio de la Ceramica gdje nisu izgubili još 2007. godine. Villarreal, kojemu je ovo prvi ligaški poraz ove sezone, u idućem kolu ide u goste Espanyolu, dok će Barcelona dočekati Getafe.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano