Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barcelona pregazila Atletico za skok na drugo mjesto

Nogometaši Atletico Madrida i Barcelone su večeras na Wanda Metropolitanu zaključili 29. kolo La Lige. Katalonci su velikim trijumfom od 3:0 preuzeli drugo mjesto ljestvice natjecanja, a prvo ime susreta je bio Robert Lewandowski koji je postigao jedan gol, dok je asistirao za preostala dva Joao Felixu i Ferminu Lopezu.

Atletico je u devetoj minuti došao do sjajne prigode nakon uspješnog pritiska poslije kojeg je Rodrigo De Paul presijekao dodavanje Marc-Andre Ter Stegena i dodao za Pabla Barriosa koji je jako dobro naciljao s ruba šesnaesterca, no njegov udarac ipak odlazi pokraj gola njemačkog vratara. U 22. minuti je Samuel Lino uposlio Alvara Moratu na samo par metara od gola Barcelone, no njegov pokušaj je izblokiran od strane 17-godišnjeg Pau Cubarsija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico je bio bolji tijekom uvodnih pola sata igre, no to nikako nisu uspjeli naplatiti. U nastavku prvog dijela je Barcelona preuzela kontrolu nad utakmicom pa je tako Fermin Lopez u 37. minuti dobio loptu u prostor te je izašao sam na Jana Oblaka, ali Slovenac brani njegov udarac u bliži, lijevi kut.

Praktički u istom napadu, Barcelona je povela. Ilkay Gundogan je primio loptu na 25-30 metara od gola, jednim lažnjakom se riješio suparnika, poslao loptu u kazneni prostor za Roberta Lewandowskog koji pronalazi Joao Felixa, a Portugalac iz blizine matira donedavnog suigrača Jana Oblaka za svoj šesti prvenstveni pogodak ove sezone.

U 44. minuti je Morata ostao usamljen na nekih 11-12 metara od Barceloninog gola, međutim njegov volej odlazi preko vrata. To je bilo to od prilika u prvom poluvremenu, a od ostalih događaja valja istaknuti i kako je trener Barcelone Xavi Hernandez zaradio crveni karton u završnih 10 minuta.

Odmah na početku drugog dijela – Barcelona zabija drugi gol. De Paul je krivo dodao do Raphinhe, a Brazilac je onda uposlio Roberta Lewandowskog koji iz okreta fenomenalno pogađa za udvostručenje vodstva poslije samo 78 sekundi igre u nastavku. Za Poljaka je to bio 13. prvenstveni pogodak ove sezone te jubilarno 20. izravno sudjelovanje kod golova u La Ligi čime je postao najefikasniji igrač lige po tom parametru.

U 53. minuti je velike dvije obrane ubilježio vratar Barcelone Ter Stegen. Najprije je zaustavio udarac Marcosa Llorentea s ruba šesnaesterca, a onda je obranio udarac Memphisa Depaya na odbijancu. 10 minuta kasnije se Lewandowski izborio za odličnu priliku osvojivši duel protiv Stefana Savića, no njegov udarac je slab i izrazito neprecizan.

Samo dvije minute kasnije, Poljak se brzinski iskupio. Njegov fantastični ubačaj s desne strane je pronašao Fermina Lopeza u petercu točno između Axela Witsela i Stefana Savića, a mladi Španjolac krasno glavom pogađa za velikih 0:3 na Wanda Metropolitanu.

Time je ovo postala prva prvenstvena utakmica u kojoj je Atletico Madrid na domaćem terenu primio barem tri pogotka protiv Barcelone otkako je Diego Simeone trener Rojiblancosa. Zanimljivo, Fermin je u početnih 11 uskočio u posljednji trenutak jer se na zagrijavanju ozlijedio Andreas Christensen, a ovo mu je bio drugi gol ovog tjedna jer je bio jedan od strijelaca u pobjedi od 3:1 protiv Napolija, vrijednoj plasmana u četvrtfinale Lige prvaka.

Također, Robert Lewandowski je postao prvi nogometaš nakon Cristiana Ronalda iz 2016. godine koji je izravno sudjelovao kod barem tri pogotka na gostovanju kod Atletico Madrida u utakmici La Lige.

Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao, samo je Nahuel Molina u 93. minuti zaradio crveni karton pa je Barcelona nastavila fantastičan niz od 10 uzastopnih utakmica bez poraza u svim natjecanjima uključujući i sedam pobjeda. Uz to su i prekinuli niz od čak 25 Atleticovih uzastopnih domaćih prvenstvenih utakmica bez poraza.

Xavijeve trupe su večerašnjim trijumfom skočile na drugo mjesto prvenstvene ljestvice sa 64 osvojena boda, dva više od trećeplasirane Girone, ali i osam manje od vodećeg Real Madrida. S druge strane, Atletico Madrid je u odnosu na početak kola pao na peto mjesto jer ih je, pobjedom nad Alavesom, prestigao Athletic Bilbao.

Po povratku nakon reprezentativne pauze, Barcelona će na Montjuicu dočekati Las Palmas, dok Atletico Madrid gostuje kod Villarreala.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano