Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barcelona preokretom u drugom poluvremenu osvojila Ligu prvakinja

U finalu Lige prvakinja u nogometu u Eindhovenu susrele su se nogometašice Barcelone i Wolfsburga. Četverostruke uzastopne osvajačice španjolske nogometne lige ušle su u susret protiv Nijemica, koje su ovu sezonu završile na 2. mjestu njemačke nogometne lige, kao blage favoritkinje za osvajanje naslova. Barceloni bi, u slučaju pobjede, to bio drugi europski naslov nakon 2021., a Wolfsburgu treći, prvi nakon 2014. godine.

Na putu do finala, Barcelona je prošla skupinu s Bayernom, Benficom i Rosengårdom, a u nokaut dvomečevima izbacila Romu i Chelsea. S druge strane, Wolfsburg je prošao skupinu s Romom, St. Pöltenom i Slaviom Prag, a u nokaut fazi izbacio PSG te Arsenal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvih 45 minuta, nogometašice Barcelone imale su posjed lopte od 67%, 15 udaraca na gol, 3 udarca iz kuta i 4 velike prilike, ali rezultat na semaforu glasio je 2:0 za Wolfsburg. Nevjerojatnu količinu dekoncentracije u završnici, a i u obrani, su iskazale Katalonke i bez obzira na statističku premoć, zasluženo gubile.

Prvi pogodak vidjeli smo već u 3. minuti kad je Lucy Bronze neoprezno u na 25 metara od gola izgubila loptu koju je oduzela Ewa Pajor i bez previše razmišljanja potegnula s 20 metara. Iznenadio je taj udarac golmanicu Barcelone Sandru Paños koja nije uspjela zaustaviti jak udarac, a lopta se zakoprcala u mreži za 0:1 i 9. pogodak za najbolju strijelkinju Lige prvakinja.

Nisu nogometašice Wolfsburga stale na tome, požrtvovno se braneći i odolijevajući napadima Barcelone, te dočekavši priliku za protuudar u 37. minuti, a ponovno je ključna bila Ewa Pajor koja je sjajnim centaršutem pronašla glavu Alexandre Popp, a ova mrežu za 0:2 s kojim se i otišlo na odmor.

Međutim, u nastavku utakmice – preokret. U samo 2 minute, nogometašice Barcelone stigle su do izjednačenja i to preko sjajne vezne igračice Patricije Guijarro koja je na asistencije Hansen i Bonmati ušla iz drugog plana i dva puta pogađala u 48. i 50. minuti za ekspresnih 2:2.

Nogometašice Barcelone tu ne staju, a novi nevjerojatni obrambeni kiks viđamo u 70. minuti kad stoperica Janssen prilikom pokušaja rašćišćavanja opasnosti gađa svoju kolegicu iz obrane Hendrich, a igračice Barcelone nakon nekoliko neuspješnih pokušaja ipak uspijevaju postići pogodak za 3:2 i to preko Šveđanke Rolfö za ogromno slavlje navijača i navijačica na tribinama.

Do kraja susreta, Barcelona je čuvala loptu i držala nogometašice Wolfsburga daleko od svojih vrata, a Nijemice ni tokom 7 minuta sudačke nadoknade nisu uspjele doći do izjednačenja, pa su igračice Barcelone mogle početi slaviti ovaj sjajan, a na kraju i zasluženi preokret.

Komentari

Povezano