Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barcelona prolazi unatoč porazu, Porto pobjedom osigurao prolaz

U posljednjem kolu skupine H Lige prvaka snage su odmjerili Barcelona i Royal Antwerp te Porto i Shakhtar.

Barcelona je već osigurala prolaz, a prvo je mjesto mogla izgubiti jedino uz poraz od Royal Antwerpa i Shaktarovu pobjedu pod uvjetom da će preći njenu gol-razliku. Xavi se stoga odlučio na nešto izmijenjeniji sastav uz par “kapitalaca”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je za Katalonce krenula katastrofalno, nakon velike greške u obrani zabio je Arthur Vermeeren za 1:0. Ipak, prije poluvremena Barcelona je izjednačila. U 35. minuti Lamine Yamal uposlio je Ferrana Torresa koji je zaokružio tranziciju pogotkom. Igra doduše nije bila nipošto uvjerljiva jer im je to bio jedini udarac u okvir u poluvremenu.

U nastavku smo od Barce vidjeli gredu Yamala, no ništa više od toga. Belgijci su žarko htjeli doći do svojih prvih bodova u Ligi prvaka, a na korak od sna su došli u 56. minuti kada je iskusni Vincent Janssen pogodio za 2:1.

Barcelona je zamalo izmakla blamažu kada je nada La Masie, Marc Guiu, izjednačio u nadoknadi. Nada je kratko trajala, svega jednu minutu poslije za 3:2 zabio je joker s klupe George Ilenikhena.

Porto je na svom terenu dočekao Shakhtar u gustoj borbi za prolazak dalje. Portugalcima je i remi odgovarao za prolaz, što znači da su Ukrajinci morali biti ti koji će preuzeti napadačku inicijativu.

Već u devetoj minuti dogodio se početak iz snova za Porto – Wenderson Galeno je iz blizine pogodio i doveo svoju momčad u vodstvo. Na odgovor se čekalo do 29. minute kada Danilo Sikan iz slične pozicije pogađa za izjednačenje. Specifičnost situacija bila je u tomu što su braniči Porta mislili da se radi o zaleđu i na trenutak su prestali igrati. Ipak, nakon provjere se ispostavilo da je sve u redu i gol je priznat.

Porto je nastavio pritiskati i igra je urodila plodom. Strijelac je opet bio Wenderson Galeno, koji igra sjajno u Ligi prvaka, a pogodak je došao iz dalekometnog udarca.

U drugom poluvremenu rapsodija se nastavila, Wanderson se sa zabijanja prebacio na asistiranje i u 62. minuti njegovo je dodavanje iskoristio Mehdi Taremi. Za Shakhtar je nada kratko tinjala kada je Stephen Eustaqio zabio gol u vlastitu mrežu, međutim, Portugalci su bili nemilosrdni.

Galeno je još jednom asistirao, ovaj put za 40-godišnjeg Pepea, koji se nakon kaosa u šesnaestercu najspretnije snašao za 4:2. Za šlag na kraju pobrinuo se Francisco Conceição, sin trenera Sergia, kada je lijevom nogom zabio za 5:2. Slaba utjeha za Shakhtar bio je gol Eguinalda za 5:3.

Prve dvije ekipe tako su Barcelona i Porto, dok će utjehu u Europskoj ligi tražiti Shakhtar.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano