Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barcelona prvi sudionik F4, Sloukas sa zvukom sirene utišao Istanbul

Nakon jučerašnjih zanimljivih utakmica u Tel Avivu i Beogradu, večeras su se igrale preostale dvije utakmice broj 3 u četvrtfinalnom doigravanju Eurolige. Doznali smo i ime prvog sudionika Final Foura.

[7] Žalgiris Kaunas – Barcelona [2] 66:77 (0-3)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarkaši Barcelone su na samom početku susreta u Litvi dali naslutiti u kojem će smjeru ići večerašnja utakmica te su nakon 7 minuta igre vodili s 13:3. Žalgiris je bio čak 6 minuta bez koša, ali ipak na krilima Tomasa Dimše, serijom od 7:0 u završne dvije i pol minute na predah odlaze s pristojnim zaostatkom od -3.

Nastavili su domaći košarkaši s boljom igrom i na početku druge četvrtine pa su četiri minute prije kraja poluvremena vodili s 5 poena razlike, ali onda Barcelona tricama Alexa Abrinesa i Nikole Mirotića ponovno preuzima vodstvo. Druga četvrtina je završila rezultatom 16:16 pa su Katalonci na predah otišli s 3 poena prednosti.

I onda stižemo do uvjerljivo najefikasnije četvrtine u kojoj su postignuta čak 54 poena (23 u Q1, 32 u Q2 i 34 u Q4). U toj su četvrtini izabranici Šarunasa Jasikevičiusa pogodili 6 od 7 pokušaja za 3 poena te su, iako su i košarkaši Žalgirisa odigrali veoma kvalitetnih 10 minuta tijekom kojih su zabili 9 od 14 šuteva, ipak prelomili susret.

Mike Tobey s tri trice te Tomaš Satoransky s dvije trice i ukupno 10 poena su predvodili goste u toj dionici. U četvrtoj četvrtini su košarkaši Barcelone poprilično mirno priveli utakmicu kraju te su slavili sa 77:66 što im je donijelo plasman na “Final Four” treću godinu u nizu.

Najefikasniji u redovima Barcelone su bili Česi Jan Vesely i Tomaš Satoransky s po 14 poena, dok su dvoznamenkasti još bili i Mike Tobey s 13 te Rokas Jokubaitis s 11 poena. Kod poraženih, koji su se oprostili od natjecanja, 13 poena je ubacio Edgaras Ulanovas, a 12 Laurynas Birutis.

[8] Fenerbahce – Olympiacos [1] 71:72 (1-2)

Košarkaši Fenerbahcea su prvu četvrtinu dobili s 21:15 košem Nigela Hayesa sa zvukom sirene, a u tom razdoblju igre su se kod domaćih izdvojili Tyler Dorsey s 8 postignutih poena te Tonye Jekiri sa 7.

Baš je Dorsey tricom iz kuta doveo tursku momčad u prvo dvoznamenkasto vodstvo večeri, a semafor je pokazivao 26:15. Nakon toga je uslijedila velika serija Olympiacosa od 14:2 kojom prvi nositelji preuzimaju vodstvo na susretu. Do preokreta ih je predvodio Kostas Sloukas koji je zabio 8 od 14 poena u tom dijelu igre.

Sloukas je svoju drugu tricu na susretu postigao pred sami kraj poluvremena kojom je okrunio odličnu drugu četvrtinu u kojoj je postigao 13 poena, a Olympiacos je na poluvrijeme otišao s vodstvom od 38:35.

Treća četvrtina u potpunosti pripada Fenerbahceu te ju završavaju s vodstvom od 51:45. Grčka momčad je postigla svega 7 poena tijekom tih 10 minuta. Centar Fenera Jonathan Motley se pojavio tek u četvrtoj četvrtini u kojoj s 5 uzastopnih poena donosi domaćoj ekipi vodstvo od 60:51.

No onda gostujući trio u sastavu Sasha Vezenkov, Shaquielle McKissic i Tarik Black s 13 uzastopnih poena donosi preokret Olympiacosu i vodstvo od 64:60. Ljubitelji košarke vole reći da je to sport serija pa je tako Fener odgovorio preko svojih bekova Tylera Dorseya i Nicka Calathesa i s nizom od 9:2 još jednom preuzima vodstvo od 3 poena razlike – 69:66.

Budući MVP Eurolige, Sasha Vezenkov dalekometnom tricom preko ruke braniča donosi izjednačenje od 69:69 samo 48 sekundi prije kraja. Fener nije iskoristio prvi napad, ali dolaze do skoka u napadu i napada do kraja utakmice. Lopta je išla u ruke Marku Guduriću koji je nebrojeno puta u svojoj karijeri rješavao ovakve završnice, a ovog puta samo 4 sekunde prije kraja utakmice pogađa s poludistance za vodstvo od 71:69.

Ipak, nije tu bio kraj uzbuđenjima. Poslije Bartzokasovog timeouta, Kostas Sloukas postiže tricu sa zvukom sirene preko Hayesa i Olympiacos krade pobjedu u Istanbulu za vodstvo od 2-1 u seriji.

Sloukas je susret okončao s 25 poena i 6 asistencija, dok je Sasha Vezenkov ubacio 17 poena. U redovima poraženih je Tyler Dorsey ubacio 21 poen, a Tonye Jekiri 15.

Komentari

Povezano