Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barcelona razbila Betis i korača prema naslovu

Subotnji program španjolske La Lige zatvorili su na Camp Nou Barcelona i Real Betis. Nakon kiksa protiv Rayo Vallecana preko tjedna Barcelona se htjela vratiti na pobjedničke staze, a u tome je na kraju i uspjela. Lakoćom su slavili 4:0 protiv Betisa koji je odigrao ispod razine koju je prikazivao kroz ovu sezonu.

Domaćini su poveli već u 14. minuti preko Andreasa Christensena. On je bio najviši nakon kornera Raphinhe i svojim prvim ovosezonskim golom donio rano vodstvo Kataloncima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 33. minuti Betis ostaje s igračem manje. Edgar Gonzalez je na naivan način zaradio dva žuta kartona te je ostavio svoju momčad na cijedilu. Kazna je došla samo tri minute kasnije kada je Robert Lewandovski dočekao asistenciju Julesa Koundea za 2:0 Barcelone.

U 39. minuti Barcelona je trećim pogotkom riješila pitanje pobjednika, ako je ono uopće i postojalo. Raphinha je nakon asistencije upisao i gol nakon sjajne asistencije Sergia Busquetsa. Brazilcu je ovo bio sedmi gol u prvenstvu.

S obzirom da je ovo Barceloni bila četvrta utakmica u 13 dana ne iznenađuje činjenica da su u drugom dijelu skinuli nogu s gasa. Nije to više bilo goropadno kao u prvih 45 minuta, ali nije ni trebalo biti. Katalonci su u potpunosti kontrolirali situaciju na terenu i više-manje čekali kraj utakmice.

I u takvoj postavci Barcelona je uspjela zabiti četvrti gol u u 82. minuti. Ansu Fati je poslao loptu u sredinu gdje je Guido Rodriguez nesretno poslao loptu u vlastitu mrežu za 4:0.

Istaknimo još i da je u igru za Barcelonu u 83. minuti ušao Lamine Yamal, 15-godišnji Španjolac rođen 13.7.2007. godine i postao najmlađi igrač u povijesti Barcelone!

Do kraja utakmice više nije bilo uzbuđenja i završilo je s velikih 4:0. Barcelona je ponovno na 11 bodova od Reala te je samo pitanje kola u kojemu će i matematički osigurati prvi naslov prvaka nakon tri sezone. Betis se s lošim nizom u zadnjih šest kola oprostio od ozbiljnije borbe za Ligu prvaka te im sada ostaje borba za ostala mjesta koja vode u Europu.

Komentari

Povezano