Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barcelona razbila Royal Antwerp, Porto uvjerljiv protiv Shaktara

Utakmice skupine H Lige prvaka ponudile su pregršt golova. Gledatelji su mogli uživati u devet pogodaka te sjajnim individualnim izvedbama i potezima.

Barcelona je na svom terenu dočekala belgijski Royal Antwerp i pokazala se prilično negostoljubivim domaćinom. Već u 13. minuti poveli su preko João Félixa. Nakon sjajnog niza dodavanja precizan je bio Portugalac i pogotkom potvrdio dobru formu u novom klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedam minuta poslije Barca je povećala prednost. Dobru je loptu u prostor poslao Frenkie de Jong za Félixa, koji je lijepim dodavanjem uposlio Roberta Lewandowskog za 2:0. U 22. minuti Raphinha je ubacio loptu koja je dirala Jellea Bataillea, a potom uz dosta sreće završila u golu.

Momčad Xavija Hernandeza ni u drugom dijelu nije stala. Svoju su dominaciju naplatili četvrtim pogotkom mladog Pabla Gavija. Nakon “flipera” u protivničkom šesnaestercu španjolski veznjak silovito je pucao za velikih 4:0. Barcelonini napadači nastavili su s poboljšavanjem svoje statistike. Raphinha je uputio precizan ubačaj, a glavom pogodio Félix. Svojim drugim pogotkom izjednačio je konto golova u Ligi prvaka za Atletico Madrid i Chelsea, gdje je u 23 utakmice samo dva puta bio strijelac.

Svoju priliku dobio je i veliki talent Lamine Yamal, čime je postao drugi najmlađi igrač s nastupom u povijesti natjecanja, iza Yousuffe Moukoka. Krilni napadač ipak nije postao najmlađi strijelac, iako je imao par prilika, no to Barcelonu neće brinuti jer su s lakoćom došla do prva tri boda u grupi.

Jako zanimljiva utakmica igrala se u Hamburgu između Shaktara i Porta. U osmoj minuti Wanderson Galano pospremio je loptu u mrežu za vodstvo Portugalaca, no samo pet minuta poslije Shaktar odgovara preko Kevina Kelsyja za izjednačenje.

Wenderson je bio heroj večeri i u 15. minuti iskoristio je grešku protivničke obrve i pogodio donji kut za ponovnu prednost. Porto je bio bolja momčad i lakše su dolazili do protivničkih vrata. U 29. minuti njihovo je vodstvo povećao Mehdi Taremi na asistenciju dvostrukog strijelca Wandersona.

U nastavku rezultat se nije mijenjao. Izuzev par solidnih pokušaja, nije bilo opasnih situacija. Porto je slavio s 3:1 i zasluženo osvojio tri boda.

Komentari

Povezano