Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barcelona s debitantima strijelcima Joao Felixom i Cancelom petardom ugasila Betis

Drugi domaći Barcelonin susret sezone na Montjuicu kao protivnika je donio Betis Manuela Pellegrinija koji je od mogućih 12, u prve četiri utakmice osvojio 7 bodova i bio potencijalno neugodan suparnik koji je već znao namučiti Blaugranu u prijašnjim izdanjima La Lige.

Ipak, večerašnja je utakmica bila jednosmjerna ulica u kojoj je Xavi od prve minute dao priliku i Joau Cancelu i njegovom imenjaku Felixu, a oni su mu to vratili na najbolji mogući način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, Betis je krenuo nešto bolje u susret i imao dvije najozbiljnije prigode u prvih 20 minuta, sve dok u 24. minuti Montjuic po prvi puta u povijesti nije zapljeskao Joau Felixu. Pogodak u debiju nakon što je imao problema s kontrolom lopte, pa iz teške situacije loptu poslao pored Ruija Silve za 1:0.

U 31. minuti, vidjeli smo natruhe potencijalnog partnerstva Felixa i Lewandowskog. Christensen je dodavao loptu novom portugalskom pojačanju, a on je propustio kroz noge za Poljaka koji je u završnici bio nemilosrdan – 2:0.

U drugom je poluvremenu na terenu postojala samo jedna ekipa, a u 61. minuti Ferran Torres postiže svoj peti gol ove sezone i treći ovog tjedna, nakon što je za Španjolsku protiv Cipra zabio 2. Sjajno izvedeni slobodni udarac završio je iza leđa nemoćnog Ruija Silve, a zanimljivo, bio je to prvi gol Barcelone iz slobodnog udarca još od Lea Messija u svibnju 2021. protiv Valencije.

65. minuta označila je kraj teoretskih nadanja za Betis da može izvući išta iz ovog susreta, Raphinha je pucao izvan 16 metara i na krivoj nozi uhvatio vratara gostiju za 4:0.

Kraj priče vidjeli smo u 80. minuti kad je Joao Cancelo sam sebi stvorio šansu odlaskom u napad, driblingom i udarcem u malu mrežicu za velikih 5:0.

https://x.com/OptaJose/status/1703149631184503074?s=20

Igrač utakmice Robert Lewandowski, osim pogotka, upisao je i 2 asistencije i pokazao da bi s novim kolegama u napadu mogao ponovno pronaći staru formu, a Barcelona je barem privremeno zasjela na čelo ljestvice.

https://x.com/SofascoreINT/status/1703152135817269500?s=20

U ranijem susretu večeri, Mallorca je slavila kod Celte Vigo s 1:0, a odlučujući je pogodak u 85. minuti postigao Vedad Muriqi.

Komentari

Povezano