Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barcelona s igračem više svladala Las Palmas

Utakmica 30. kola La Lige donijela je utakmicu Barcelone i Las Palmasa. Za goste s Kanara utakmica je bila nešto bitnija budući da bi pobjedom došli na dva boda zaostatka od mjesta koje vodi u kvalfikacije Konferencijske lige dok Barcelona pokušava držati korak s Real Madridom koji je nakon 29 kola stekao prednost od osam bodova. Korak su zadržali teže od očekivanog, pobjedom od 1:0.

Barcelona je krenula bolje te je u 19. minuti i došla do pogotka koji je poništen zbog zaleđa Raphinhe,a li zaleđa koje je upitno dosuđeno. Raphinha jest bio u poziciji zaleđa, ali lopta nije bila upućena njemu već prema Robertu Lewandowskom koji je u duelu s obrambenim igračem odigrao loptu prema Raphinhi. Brazilac je kada su Lewandowski i stoper Las Palmasa igrali loptom već bio u dozvoljenoj poziciji pa odluku o zaleđu svakako iznenađuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet minuta kasnije Barcelona je ipak dobila vjetar u leđa. Álvaro Valles, vratar gostiju, izašao je daleko izvan svog gola te je rukama zaustavio loptu, a sudac utakmice, Matteo Busquets Ferrer nije trebao dva puta razmišljati te mu je odmah pokazao direktan crveni karton.

Domaćini do kraja poluvremena nisu mogli do gola unatoč brojčanoj prednosti na terenu. Početak drugog poluvremena ipak je donio olakšanje domaćoj publici. Strijelac poništenog pogotka u prvom poluvremenu, Raphinha, još jednom je pronašao put do mreže. Ovaj put dvojbe oko regularnosti pogotka nije bilo te je Brazilac zajedno sa svojim suigračima mogao početi slaviti. A proslavio je na način da malo bocne VAR. Rukama je u zraku nacrtao ekran, gestu koju suci koriste kada trebaju pregledati dvojbenu situaciju.

Barcelona je ovom pobjedom privremeno smanjila zaostatak za Real Madridom. On sada iznosi pet bodova, ali Los Blancosi još moraju odigrati svoju utakmicu 30. kola u kojoj dočekuju Athletic Bilbao. Klubovima u La Ligi sada slijedi dvotjedna pauza zbog odigravanja finala Kupa Kralja u kojem sudjeluju Mallorca i Bilbao.

Komentari

Povezano