Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barcelona samo do boda protiv Mallorce

Nakon velikog preokreta protiv Celte u subotu, Barcelonu je u sklopu sedmog kola La Lige čekalo gostovanje kod Mallorce. Ovoga puta nije bilo preokreta i Barcelona se morala zadovoljiti bodom kod Mallorce. Završilo je 2:2.

Nošeni rasprodanim tribinama Iberostara igrači Mallorce su hrabro ušli u meč i poveli već u osmoj minuti. Nakon greške Barcelonine obrane Vedat Muriqi je dočekao povratnu loptu Antonio Sáncheza i lijepo zabio za vodstvo Mallorce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobre prilike za povratak Barcelone propustili su João Félix i Ferran Torres u 21. i 39. minuti. Barcelona je ipak uspjela zabiti za 1:1 prije poluvremena. Strijelac je bio Raphinha koji je fantastično pogodio s više od 20 metara.

Kada se činilo kako je Barcelona uspjela doći do koliko-toliko pozitivnog rezultata prije predaha, Mallorca je zabila za 2:1. Muriqi je nakon gola upisao i asistenciju, dok je Abdón Prats zabio za vodstvo Mallorce na poluvremenu. Treba spomenuti kako je Marc-André ter Stegen još jednom lošije reagirao.

U drugom dijelu je Barcelona zaigrala bolje i dodatno pritisnula Mallorcu. No, do prve prave prilike morali su čekati 75. minutu kada su i izjednačili. Nakon što je Muriqi upisao gol i asistenciju, to je isto napravio i Raphinha. Povratnom loptom pronašao je Fermína Lópeza koji zabija svoj prvi službeni pogodak za Barcelonu.

Dodatno je nakon toga pojačan pritisak, ali bezuspješno. Niti sedam minuta nadoknade nije bilo dovoljno Barceloni za doći do pobjede. Propustili su tako Katalonci kapitalizirati poraz Real Madrida i tako se,barem privremeno, odvojiti od njih na tablici.

U prvoj utakmici dana Sevilla se lakoćom obračunala s Almeríom. Već na poluvremenu je bilo 3:0. Na kraju je Sevilla slavila s čak 5:1.

Golove su za Sevillu postizali Youssef En Nesyri u 7. minuti, Dodi Lukebakio minutu kasnije te Suso u 38. minuti. U drugom dijelu u strijelce su se upisali Erik Lamela i Kike Salas, dok je počasni pogodak za goste postigao Luis Suarez iz kaznenog udarca.

Komentari

Povezano