Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barcelona službeno smijenila Xavija

Xavi je dobio otkaz u Barceloni. Podsjetimo, Barcelona je prije dva tjedna obznanila kako će nastaviti dalje s trenerom koji je sredinom sezone najavio odlazak, no posljednjih dana je došlo do novog preokreta. Barcelonin predsjednik Joan Laporta jutros je obavijestio Xavija o otkazu, a novi trener Barcelone bit će Nijemac Hansi Flick.

Xavi je Barcelonu preuzeo 6. studenog 2021. godine i vodio je Katalonce u 141 utakmici. Postigao je 89 pobjeda, 23 remija i 29 poraza. Osvojio je prošle godine La Ligu i domaći Superkup, a ove sezone je završio drugi te ispao u četvrtfinalu Lige prvaka od PSG-a. Xaviju su presudile kritike upravi, odnosno komentiranje financijskog stanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Xavi je javno poručio da Barcelona nema novca za natjecanje s Realom i da su nužna pojačanja kako bi to pokušao te je podsjetio navijače da ova Barca nema veze s onom iz trofejne prošlosti: “Navijači moraju razumjeti da ova Barcelona nije ona od prije 25 godina. Prije bi trener Barce došao predsjedniku i rekao: ‘Želim ovog igrača, i ovog, i još onog.’ Toga više nema. No mi moramo pojačati momčad ako ne želimo da sve ostane kao što je.

Ta izjava nije najbolje sjela čelnicima Barcelone koji su ga zbog toga smijenili.

Komentari

Povezano