Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barcelona svladala Real i riješila pitanje prvaka

Drugi u trilogiji El Clasica odigran je večeras na Camp Nou. Barcelona na domaćem terenu nije pobijedila protiv Reala od listopada 2018. Nadalje, u zadnjih deset domaćih El Clasica Barcelona je slavila samo u dva. Današnji susret je najavljivan kao ključni jer bi Barcelona eventualnom pobjedom pobjegla na 12 bodova i priči o nekakvom povratku Reala u utrku bi tu bio kraj. Madriđani su preko tjedna izbacili Liverpool u Ligi prvaka, dok su domaćini imali sedam dana za odmor uoči ovog susreta. Na kraju je Barcelona odnijela pobjedu 2:1 golovima Sergia Roberta i Kessiea s kojima je otišla na 12 bodova prednosti. Za goste je strijelac bio Araujo koji je nesretno poslao loptu u svoju mrežu.

Barcelona je bolje ušla u susret i zaprijetila već u 3. minuti. Courtois je obranio dalekometni udarac Lewandovskog koji se prije toga elegantno riješio čuvara. Ponovno se Courtois istakao u 5. minuti. Pritisak Barcelone je urodio plodom te je lopta došla do De Jonga koji odlično pronalazi Raphinhu na drugoj stativi, ali Courtois ponovno fantastično brani. U nastavku akcije je i pokušaj Sergia Roberta s ruba kaznenog prostora otišao malo iznad gola. Opasno je živio Real prvih nekoliko minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je preživio početni nalet Barcelone i nakon toga sretno i spretno poveo. Vinicius je primio loptu na rubu kaznenog prostora, probio stranu i probao vratiti loptu u sredinu. Ona se odbila od Arauja i prevarila Ter Stegena za 0:1 Reala u 9. minuti. Taj gol kao da je potresao Barcelonu koja više nije izgledala toliko goropadno.

Ipak, zaprijetili su ponovno u 24. minuti kada je Christensen ostao sam na 6-7 i glavom poslao loptu pored gola. Deset minuta kasnije ponovno je pokušao Raphinha, ali se još jednom istaknuo Courtois. Pokušao je Brazilac s ruba kaznenog prostora i dobro opalio, no epilog je poznat.

Barcelona je napokon uspjela zabiti u 45. minuti. Još jednom je pokušao Raphinha čiji je udarac blokirao njegov kolega iz reprezentacije Militao. Ipak, ovoga puta lopta se odbila do Sergia Roberta koji s desetak metara šalje loptu pored nemoćnog Courtoisa za 1:1 na poluvremenu. Apsolutno zasluženo je Barcelona došla do izjednačenja, a po svemu viđenom vjerojatno su zaslužili voditi na kraju prvoga dijela.

Primirila se utakmica u drugome dijelu i smanjila se učestalost prilika. Tako je prvih 20-ak minuta prošlo bez ikakvih većih uzbuđenja, uz apsolutnu dominaciju Barcelone u posjedu iz kojeg se malo toga stvaralo.

Odličnu priliku za vodstvo propustio je Lewandovski u 67. minuti. Tada je njegov udarac iz prve nakon slobodnog udarca otišao malo iznad gola. U 74. minuti ponovno smo imali dvoboj Raphinhe i Courtoisa i ponovno je pobjednik bio isti. Raphinha je pokušao prizemnim udarcem s ruba kaznenog prostora ugroziti Belgijca na golu Reala, ali je Courtois još jednom dobro reagirao i spriječio vodstvo domaćina.

Slično kao i u prvome dijelu, poslije najvećeg vala dominacije Barcelone, Real je poveo. Poslije tranzicije lopta je došla do Carvajala koji upućuje nešto između udarca i ubačaja na drugu stativu gdje čeka Asensio za 1:2 u 81. minuti. Ipak, javlja se VAR i prikazuje zaleđe Španjolca tako da od pogotka nije bilo ništa.

Preuzeo je nakon toga Real po prvi puta u ovoj utakmici inicijativu. Blizu su bili Benzema i Tchouameni u 86. minuti, ali su oba udarca igrači Barcelone nekako uspjeli blokirati. Upravo kada se Real po prvi puta malo više otvorio, Barcelona je povukla kontru i riješila utakmicu, a vrlo vjerojatno i pitanje naslova prvaka.

Bila je to sjajna akcija koju je začinio Lewandovski koji je petom pronašao Baldea na strani. Balde je ušao u kazneni prostor i poslao loptu na drugu stranu gdje je čekao Kessie koji sa sedam metara šalje loptu u gol za erupciju oduševljenja na rasprodanom Camp Nou. To je prvi Kessiejev gol u La Ligi u njegovom 18. nastupu.

Nije Real do kraja susreta zaprijetio niti uputio udarac pa je ostalo 2:1 za bijeg Barcelone na 12 bodova prednosti. Barcelona je na kraju apsolutno zaslužila pobjedu jer je Courtois kroz susret više puta spasio Real. Ipak, neće u redovima gostiju biti presretni zbog poništenog gola Asensia, no što je tu je.

Barcelona i dalje juri prema prvom naslovu od sezone 2018/2019 čime bi Xavi potvrdio da vodi klub u pravome smjeru. Real će vrlo vjerojatno sav svoj fokus prebaciti na Ligu prvaka i Kup gdje i dalje imaju realne šanse za trofej dok se u prvenstvu sve čini izgubljeno.

Komentari

Povezano