Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Barcelona slavljem protiv Napolija izborila četvrtfinale Lige prvaka nakon četiri sezone

Nakon što su remizirali (1:1) u prvom ogledu odigranom u Italiji, Barcelona i Napoli odigrali su uzvratni susret osmine finala Lige prvaka. Barcelona je slavljem 3:1 izborila četvrtfinale, u kojem je posljednji put nastupila u sezoni 2019./20.

U dvoboj bolje ulazi Blaugrana te tzv. blitzkriegom dolazi do dva brza pogotka prednosti. Nakon lijepe akcije i povratne lopte Raphinhe, 20- godišnji Fermin Lopez pogađa za 1:0. Samo dvije minute kasnije, domaćin povećava vodstvo. Nakon asistencije, Raphinha se našao u dobroj prigodi te pogodio vratnicu, no na loptu je natrčao Joao Cancelo i postavio 2:0 na semaforu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza toga utakmica se malo smirila, no ne zadugo. Već u 30. minuti ogleda, gosti smanjuju na 2:1 preko Amira Rrahmanija. Bivši igrač RNK Splita i Dinama, ostao je usamljen u gostujućem šesnaestercu te lijepo pogodio lijevicom za smanjenje. Mogli su gosti brzo do potpunog povratka, no Marc-Andre ter Stegen vršcima prstiju iščupao je pokušaj Giovannija di Lorenza. Tako se na predah otišlo s 2:1.

U prvih 15 minuta nastavka, svaka ekipa imala je po jednu prigodu. Prvi su zaprijetili gosti preko Khviche Kvaratskhelije u 47. minuti, udarac Gruzijca prošao je malo pored vratnice. Uzvratila je Barcelona osam minuta kasnije, pokušaj raspoloženog Raphinhe zaustavio je gostujući vratar, Alex Meret. Idućih dvadesetak minuta nismo vidjeli puno toga, a onda je Barca zabila za 3:1. Mladi Yamine Lamal zatresao je mrežu gostiju, no pogodak ipak nije bio priznat zbog zaleđa.

Kad smo već kod Yamala, valja istaknuti kako će ovaj susret ući u povijesne knjige najprestižnijeg europskog natjecanja. Po prvi puta u povijesti knockout faze, dva igrača koja imaju 17 ili manje godina započela su susret za jednu momčad. Lamine Yamal i Pau Cubarsi dva su izdanka famozne La Masije, koja je stvorila mnogobrojne svjetske klase.

Kako se utakmica bližila kraju, tako su gosti morali preuzimati sve više rizika. U 80. minuti Jesper Lindstrom propustio je odličnu prigodu za izjednačenje, njegov udarac glavom prošao je pokraj domaćeg gola. Kazna za Talijane stigla je vrlo brzo. Robert Lewandowski pogodio je za 3:1 te svojim trećim ovosezonskim pogotkom u Ligi prvaka donio Barceloni prolazak dalje.

SAŽETAK UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Komentari

Povezano