Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barcelona u dramatičnoj utakmici slavila na Parku prinčeva

U prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka između PSG-a i Barcelone, katalonska momčad je slavila rezultatom 3:2. Na Parku prinčeva smo gledali vrlo uzbudljivu utakmicu s gomilom preokreta.

Prvo poluvrijeme je krenulo mirno pa prvu ozbiljniju šansu bilježimo u 21. minuti. İlkay Gündoğan je izveo udarac iz kuta, a Robert Lewandowski prijeti udarcem glavom. Obrana Barcelone je dobro reagirala. Dvije minute kasnije pokušao je i Raphinha ali, Gianluigi Donnarumma dobro reagira. Bilo je još par prilika obje momčadi, a u 37. minuti Raphinha pogađa za 1:0 i prvu prednost Barcelone. Odbijenu loptu je poslao uz desnu stativu i tako zabio prvi pogodak susreta i ujedno svoj prvi u karijeri u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak drugog poluvremena je protekao u dominaciji pariške momčadi koja je preuzela loptu u svoje noge. Ousmane Dembélé se u 48. minuti našao s loptom u Barceloninih 16 metara i fantastičnim udarcem je pospremio loptu pod prečku. Samo tri minute nakon, Vitinha se našao jedan na jedan s Marc-Andre ter Stegenom te je zabio u donji lijevi kut za prvu i jedinu prednost Parižana na utakmici.

U 62. minuti – Raphinha opet zabija. Pedri je samo par sekundi po ulasku igru poslao krasnu loptu za brazilskog reprezentativca, a on je udarcem iz voleja poslao loptu u donji lijevi kut pa je rezultat opet izjednačen. Nedugo zatim se Barcola opet našao u prilici, ali Barcelonina obrana čisti sve pred sobom, dok par minuta kasnije Dembélé pogađa desnu stativu.

Odlučujući trenutak dvoboja se dogodio u 77. minuti kada je Gündoğan iz kornera pronašao “jokera s klupe” Andreasa Christensena koji glavom šalje loptu u donji desni kut. Danac je tako postigao odlučujući pogodak baš na svoj rođendan.

U 85. minuti je bilo VAR provjere za mogući kazneni udarac Parižana, ali nije urodilo plodom. Sve u svemu, ovotjedni program Lige prvaka imao je što za ponuditi te gledatelji stvarno ne mogu biti razočarani. 16. travnja se igra uzvratni susret u Barceloni.

Komentari

Povezano