Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barcelona u dramatičnoj završnici svladala Aalborg u finalu Lige prvaka

U posljednjoj klupskoj utakmici legendarnog Mikkela Hansena Barcelona je s 31:30 svladala Aalborg. Kroz cijelu utakmicu se nitko nije odvajao, a na kraju se momčad iz Katalonije bolje snašla u napetoj završnici.

Barcelona je bolje krenula u meč i brzo povela 5:2. No, Danci su se brzo probudili i vratili u utakmicu. Do kraja prvog dijela se igralo gol za gol te se na predah otišlo s izjednačenim rezultatom 15:15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napeta utakmica se nastavila u drugom dijelu te se nijedna momčad nije uspjela odvojiti. Nakon gola Hansena za 26:26, Barcelona je zabila dva brza gola i sedam minuta do kraja došla do dva gola prednosti.

Četiri minute do kraja, Blaž Janc je s krila zabio za 30:27 i doveo Barcelonu na korak od 12. osvajanja Lige prvaka. U sljedećem napadu Dika Mem radi sedmerac i zarađuje isključenje čime vraća Aalborg u igru. Hansen je realizirao sedmerac, a nekoliko sekundi kasnije Barcelona gubi loptu i Kristian Bjornsen vraća Dance na gol zaostatka.

Aalborg je došao do napada za izjednačenje minutu prije kraja, ali nisu uspjeli uputiti dobar udarac. Niklas Landin je u idućem napadu obranio udarac Timotheyja N’Guessana i Aalborg je nakon minute odmora imao deset sekundi za pokušati izboriti produžetke.

Ponovno to nisu dobro odradili te se sve svelo na udarac Hansena nakon prekršaja Mema. Hansen je dobro pucao, ali je lopta odsjela na prečki i igrači Barcelone su mogli započeti sa slavljem.

Najefikasniji u pobjedničkoj momčadi su bili Melvyn Richardson s osam i Mem sa sedam golova. Hansen se od klupskog rukometa oprostio s osam golova, a po šest golova su za Aalborg zabili Hangaard i Arnoldsen.

Komentari

Povezano