Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barcelona visokom pobjedom u katalonskom derbiju učvrstila vodeću poziciju u La Ligi

Peto kolo španjolske La Lige donijelo je katalonski dvoboj između Girone i Barcelone. U prošlosezonskim susretima Barcelona nije uspjela slaviti niti jednom, no ove sezone Girona igra nešto slabije dok je Barcelona pod Hansijem Flickom pronašla novu razinu igre. Tako su na krilima Laminea Yamala i Danija Olma slavili s 4:1.

Barcelona je rano uspostavila dominaciju, no na gol su morali čekati sve do 30. minute. Tada sjajni Yamal koristi nepažnju obrane, krade loptu te izlazi oči u oči s Paulom Gazzanigom. Argentinac nije imao šanse protiv mladog Španjolca koji ga prebacuje za vodstvo 0:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedam minuta kasnije za Barcelonu gol postiže isti strijelac. Ovaj put je obrana Girone loše reagirala nakon slobodnog udarca. Loše ispucana lopta stiže do Yamala koji unutarnjim dijelom kopačke lijepo zabija u donji lijevi kut za 0:2.

Pred kraj poluvremena su se domaći navijači ponadali kako će na predah otići sa manjim zaostatkom. Alejandro Muñiz Ruiz je dosudio igranje rukom Iñiga Martineza unutar kaznenog prostora, no VAR je pozvao suca na pregled te je Girona ostala bez dosuđene najstrože kazne. Tako se na poluvrijeme otišlo s prednošću od 0:2 za Blaugranu.

Drugo poluvrijeme nije moglo bolje početi za Barcelonu. Već su u 47. minuti povećali vodstvo na 0:3. Ovaj put je strijelac bio Olmo koji je na fantastičan način iz teške pozicije stigao do svog trećeg gola u trećoj utakmici za Barcelonu.

Pogodak Olma pogledajte OVDJE.

U 56. su mogli dodatno povećati prednost, no veliku priliku Roberta Lewandowskog je zaustavio Gazzaniga. Argentinac je morao spašavati svoju ekipu i dvije minute kasnije kada je obranio udarac Yamalu te ga je tako zaustavio u postizanju hat-tricka.

Ostavljala je domaća momčad puno prostora i u nastavku utakmice. Međutim, Lewandowski u 59. minuti ni to nije iskoristio za povećanje vodstva.

U 64. minuti Girona više nije mogla izdržati nalete Barcelone. Marc Casadó je uposlio Pedrija koji sjajno zaobilazi golmana za 0:4 i kraj bilo kakvih nadanja domaćina u povratak.

Ipak, domaćini jesu malo ublažili poraz do kraja. Zabio je Christian Stuani, na asistenciju Portua koji je iskoristio lošije istrčavanje Marca Andrea ter Stegena.

Sadržajna utakmica postala je još sadržajnija u 86. minuti kada je Ferran Torres zaradio izravan crveni karton. Španjolac prema sucu Ruizu preoštro startao na Yasera Asprillu, nagazivši ga po gležnju. VAR se ovaj put nije uključio te je odluka suca Ruiza ostala na snazi.

Premalo vremena ostalo je do kraja utakmice da bi s 10 igrača Barceloni bio problem zadržati vodstvo. Tako su uspjeli ostvariti stopostotan učinak nakon pet gola čime su učvrstili svoje vodstvo na vrhu La Lige. Prvim pratiteljima tako sada bježe četiri boda. Girona je pak ostala na svojih sedam bodova te se trenutno nalaze na sedmoj poziciji. Barcelonu u idućem kolu očekuje gostovanje kod Villarreala dok Girona putuje u Valenciu. Obje ekipe će usred tjedna imati nastupe u novoj Ligi Prvaka.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano