Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barcelonina transfer-meta debitirala u dresu Brazila

Sa svojih 18 godina i 25 dana, Vitor Roque je debitirao za reprezentaciju Brazila u prijateljskom ogledu s Marokom koji se odigrao u subotu, a Maroko je pobjedio rezultatom 2:1. Roque je bio uključen u prvu momčad Brazila nakon njegovih podviga na U20 Sudamericani, gdje je završio kao najbolji strijelac sa 6 golova i na taj način je pomogao Brazilu da osvoji natjecanje. Svojim prvim nastupom Roque je postao najmlađi igrač koji je postao reprezentativac Brazila još od Ronalda Nazária 1994. godine, kada je imao 17 godina.

Na ukupnoj je pak ljestvici Roque 8. najmlađi igrač u povijesti brazilske reprezentacije, prvo mjesto koje drži Pelé koji se u žuto-zelenom dresu prvi put našao sa samo 16 godina, 8 mjeseci i 14 dana. S iznimkom Ronalda i Roquea, sva imena u Top 10 su debitirala 60-ih godina prošlog stoljeća ili ranije (ima čak i međuratnih datuma), dok se baš na broju 10 nalazi još jedno “svježije” ime – odnedavno umirovljeni veznjak Diego koji je Europom harao u dresu Porta, Werder Bremena, Juventusa i Wolfsburga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj mladi 18-godišnji Brazilac koji trenutno igra za Athletico Paranaense se povezuje s prelaskom u Barcelonu ovoga ljeta, a Barcelona je imala svog skauta na tribinama ove utakmice. Ukoliko prijeđe u Barcelonu, mogao bi nastaviti stopama Ronalda koji je igrao za Barcelonu u sezoni 1996./97. i pritom je u 49 odigranih utakmica zabio 47 golova i upisao 12 asistencija. Premda je Roque nedavno postao punoljetan, već je stigao zabiti 10 golova u 40 utakmica za svoj Athletico, a prema dostupnim je podacima (od 1999. nadalje) i najmlađi igrač te najmlađi strijelac u povijesti kluba.

Komentari

Povezano