Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barišić i Pašalić slavili, Tudor i Vida poraženi

U susretima Europske lige od 21:00h pratili smo igre hrvatskih nogometaša te razvoj događaja u 4. kolu prije posljednjih razrješenja situacija po grupama.

Freiburg je protiv srpskog TSC-a uvjerljivo slavio rezultatom 5:0 i stigao do treće pobjede u četiri utakmice grupne faze. Strijelci za njemačku ekipu su bili Röhl, Eggestein i Weißhaupt, dok kod gostiju vrijedi istaknuti nastup hrvatskog stopera Josipa Čalušića koji je odigrao drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Držali su se nogometaši iz Bačke Topole do samog kraja utakmice, da bi s još dva pogotka Adamua i Doana u potpunosti potonuli te susret završili s neugodnom petardom u vlastitoj mreži.

Jednu od na papiru najzanimljivijih utakmica odigrali su Olympiacos i West Ham, no vidjeli smo malo prilika i vrlo defanzivnu postavku gostiju koji su na kraju odolijevali do 73. minute, kad je Lucas Paqueta konačno probio obranu Grka i zabio gol za konačnih 1:0 čime su i West Ham i Freiburg praktično osigurali prolazak grupe.

Standings provided by Sofascore

Susret pobratimljenih navijačkih skupina odigrali su AEK Domagoja Vide i Marseille, a ekipa Gennara Gattusa u 25. minuti preko Chancela Mbembe stigla je do gola za 1:0, da bi pobjedu golom u 93. minuti potvrdio Ismaila Sarr, nakon što je AEK bacio sve karte na napad.

Domagoj Vida odigrao je solidnih 90 minuta za AEK, upisavši 3 čišćenja, 2 blokirana udarca, 1 presjecanje, 1 uklizavanje, 4/9 dobijenih duela, 63 dodira s loptom uz 42/50 točnih dodavanja te 6/8 točnih dugih lopti.

Standings provided by Sofascore

Rangersi su u tvrdoj utakmici bili bolji od praške Sparte, slavivši 2:1 zahvaljujući pogocima Danila i Cantwella iz prvih 20 minuta utakmice, a utješni je pogodak za Čehe postigao Haraslin u 77. minuti. Borna Barišić odigrao je solidnih 90 minuta uz 3 čišćenja, 1 presjecanje, 3 uklizavanja, 5/11 dobijenih duela, 62 dodira s loptom, 35/39 točnih dodavanja od čega 6/8 točnih dugih lopti.

U drugoj utakmici skupine, Betis je s 4:1 bio bolji od ciparskog Arisa, a strijelci su bili Borja Iglesias u 34., Aitor Ruibal u 65. minuti, Marc Roca u 79. minuti te Ezzealzouli u 94. minuti, dok je utješni pogodak za Ciprane postigao Kokorin u 84. minuti.

Standings provided by Sofascore

Atalanta s Mariom Pašalićem koji je u igru ušao u 62. minuti slavila je protiv Sturm Graza u utakmici u kojoj je bila daleko bolji protivnik, no tek je jednom uspjela probiti blok gostiju i to preko Berata Djimsitija koji je u 50. minuti postigao pogodak za konačnih 1:0 i osiguranje prolaska skupine.

Mario Pašalić u svojih je 30 minuta na terenu upisao 20 dodira s loptom, 6/12 točnih dodavanja te 1/1 uspješnih driblinga.

Portugalski Sporting s 2:1 je bio bolji od poljskog Rakówa. Kapetan gostujuće ekipe, hrvatski polivalentni branič Fran Tudor, odigrao je svih 90 minuta na poziciji desnog stopera, Ante Crnac odigrao je prvo poluvrijeme, dok je Zoran Arsenić susret odgledao s klupe.

Fran Tudor bio je najbolje ocijenjeni igrač svoje ekipe uz sjajnih 6/6 dobijenih duela te 89% točnosti dodavanja.

Standings provided by Sofascore

Skandinavski dvoboj švedskog Häckena i norveškog Moldea otišao je na stranu gostiju koji su slavili s 3:1 i ostavili domaćine bez šansi za nastavak natjecanja.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano