Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barišićeva asistencija za osvajanje Škotskog liga kupa

Škotski liga kup u malo je neobičnom terminu stigao do svojeg finala danas u Glasgowu. Na najvećem škotskom stadion, Hampden Parku, snage su u finalu odmjerili Glasgow Rangersi i Aberdeen. Sedamdeset i osmo izdanje trećeg najjačeg nogometnog natjecanja u Škotskoj završilo je minimalnom pobjedom Gersa.

Po tko zna koji put pobjedu je škotskom velikanu donio bekovski tandem James TavernierBorna Barišić. Hrvat je asistencijom pronašao kapetana Rangersa koji je u 76. minuti zabio za pobjedu i novi trofej u bogatoj riznici klub iz Glasgowa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rangersima je ovo 28. titula u ovom natjecanju u kojem su najuspješniji klub ispred Celtica koji ima 21 trofej. Aberdeen je isto natjecanje osvajao šest puta, posljednji put 2014. godine, dok im je ovo bilo deveto finale u kojem su poraženi.

Borni Barišiću ovo je treći trofej koji je osvojio u dresu Rangersa u svojoj šestoj sezoni s klubom. 2021. postao je prvakom Škotske, dok je godinu dana kasnije osvojio i Škotski FA kup, dok je 2020. i prošle sezone gubio finala Škotskog liga kupa. Ujedno je postao i šesti Hrvat koji je u ovom stoljeću osvajao taj trofej nakon Dade Prše (Rangers – 2005.), Nikice Jelavića (Rangers – 2011.), Joze Šimunovića (Celtic – 2017., 2018., 2019.), Filipa Benkovića (Rangers – 2019.) i Josipa Juranovića (Celtic – 2022., 2023.).

Komentari

Povezano