Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barišiću asistencija, Celticu Old Firm

Nogometaši Celtica su na otvaranju 31. kola škotskog Premiershipa s 3:2 svladali svoje najveće rivale, nogometaše Rangersa čime su upisali svoju 16. uzastopnu pobjedu u svim natjecanjima.

Celtic je prvi zabio nakon što je Kyogo Furuhashi pobjegao Benu Daviesu i iz blizine provukao loptu kroz noge vrataru Rangersa Allanu McGregoru, no gol je vrlo brzo i bez intervencije VAR-a – opravdano poništen zbog zaleđa. Drugi pogodak na utakmici smo vidjeli u 20. minuti kada je ubačaj Borne Barišića iz kornera u pogodak pretvorio Alfredo Morelos, ali i njegov pogodak je poništen zbog prekršaja Kolumbijca na Alistairu Johnstonu pa je tako hrvatski reprezentativac ostao bez osme ligaške asistencije ove sezone koja je odgođena za nešto više od sat vremena kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Celtic je svoju inicijativu kapitalizirao u 26. minuti kada Furuhashi na asistenciju Matta O’Rileya sa 6-7 metara postiže svoj 21. prvenstveni pogodak ove sezone za ekstazu na Celtic Parku. O’Rileyju je to bila 11. asistencija u škotskom Premiershipu, a četvrta baš za Japanca, te nijedna druga „asistent-strijelac“ kombinacija u ligi nema više golova od njih.

Rangers je do izjednačenja stigao prvim udarcem u okvir gola i to u sam smiraj prvog dijela, točnije u 45. minuti, kada je kapetan James Tavernier spektakularno iz izravnog slobodnog udarca matirao Joea Harta. Bio mu je to 14. prvenstveni pogodak ove sezone i 20. izravno sudjelovanje kod pogodaka.

Uz strijelce, izdvajamo i odličnih 45 minuta desnog bočnog domaćih – Alistaira Johnstona koji je u prvom dijelu osvojio 9 od 10 duela u kojima je sudjelovao, presjekao 4 lopte, oduzeo još 3 uz 3 pretrpljena prekršaja i 4/4 precizne duge lopte.

U 63. minuti je Celtic poveo s 2:1 pogotkom Furuhashija na “asistenciju” stopera gostiju Bena Daviesa koji je, u namjeri da onemogući odlazak lopte u korner, krivo izbio loptu glavom i pogodio Jotu od kojeg se lopta odbila i završila na nozi najboljeg strijelca lige koji ovakve poklone ne propušta realizirati. Ova bizarna asistencija je bila jubilarna 10. za Portugalca pa je postao prvi nogometaš u škotskom prvenstvu s dvoznamenkastim brojem pogodaka i asistencija (10-10). Podsjećamo da Kyogo nije bio pozvan na Svjetsko prvenstvo kao ni na posljednje reprezentativno okupljanje Japana…

10 minuta kasnije je obrana Rangersa ponovno počastila Celtic, a ovog puta je poklon uručio drugi stoper – John Souttar. On je nonšalantno odigrao kratko dodavanje za vratara McGregora koje je presjekao Jota i poslije zaobilaska 41-godišnjaka zabio za 3:1. Bio mu je to četvrti pogodak u posljednjih 5 prvenstvenih nastupa.

Rangers se ne predaje pa u 79. minuti nakon centaršuta Borne Barišića s desne strane na daljnju stativu, James Tavernier svojim 100. pogotkom u dresu Rangersa smanjuje na 3:2. Sedam minuta kasnije je u igru ušao i drugi Hrvat u redovima Rangersa – Antonio Mirko Čolak, no ni on nije uspio pomoći gostima da se dokopaju boda.

Sedam kola prije kraja, Celtic je vodeći sa 88 bodova, 12 više od prvih pratitelja i današnjih suparnika te bi ih samo nezapamćeni raspad sistema mogao koštati 53. titule prvaka Škotske u povijesti.

Komentari

Povezano