Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Barnsley upisao najveću pobjedu pri otvaranju engleskih nižih liga još od 1962.

Odigrano je svih 12 utakmica 1. kola engleske četvrte lige, odnosno League Two, a zanimljivo je da smo u samo 3 utakmice vidjeli golove u mrežama i domaćina i gosta. U ostalih 9 utakmica su pobjednici svoje protivnike ostavljali na nuli, a najubojitiji je bio Barnsley.

Barnsley s čak 7:0 razbio Port Vale, omiljeni klub Robbieja Williamsa, što je najveća pobjeda na otvaranju bilo koje lige u sustavu Football League (engleske nogometne lige od 2. do 4. ranga) još od 1962. Tada je Wolverhampton s 8:1 svladao Manchester City u prvoj ligi kada je ona još bila unutar spomenutog sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Heroj utakmice s 3 postignuta gola je bio Devante Cole, sin Andyja Colea i nekadašnji u21 igrač Manchester Cityja koji je u Barnsleyu igrao još u sezoni 2014./2015., da bi se nakon još sedam različitih klubova ponovno skrasio u Barnsleyju gdje je prošle godine bio i najbolji strijelac kluba.

Port Vale inače drži rekord kao klub koji je proveo najviše godina u Football League bez da je ušao u najviši rang engleskog nogometa, njih 112.

Komentari