Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Basel šokirao Firencu, minimalna pobjeda West Hama

U istom terminu kao i utakmice Europske lige, odigrane su prve polufinalne utakmice trećeg kontinentalnog natjecanja Konferencijske lige. U Londonu su se sastali West Ham i AZ Alkmaar, a u Firenci su igrali Fiorentina i Basel. West Ham je opravdao status favorita i s 2:1 svladao AZ, dok se isto ne može reći i za Fiorentinu koja je s dva gola u posljednjih 20 minuta izgubila na domaćem terenu od Basela 1:2.

Fiorentina – Basel 1:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utakmici s puno izraženijim favoritom, Fiorentina je u Firenci dočekala ovosezonsko iznenađenje Basel. Uoči susreta, obje ekipe su doživjele poraz u prvenstvu te su htjeli isprati gorak okus poraza dobrim europskim nastupom.

Nije moglo krenuti bolje za goste koji su poveli već u 8. minuti golom Jean-Kevin Augustina. Ipak, nakon intervencije VAR-a gol je poništen zbog zaleđa i ništa od od ranog vodstva gostiju

Kada to nije pošlo za rukom gostima, poveli su domaćini u 25. minuti. Lucas Martinez Quarta je poslao loptu nazad u peterac gdje se našao Arthur Cabral koji zabija za 1:0. Brazilac se tim golom osamostalio na vrhu ljestvice strijelaca sa sedam golova.

Prvu priliku u drugom dijelu Fiorentina je imala u 54. minuti. Rolando Mandragora je primio loptu u kaznenom prostoru, ali je njegov udarac otišao malo iznad gola i nije bilo povećanja vodstva.

Domaćini su nastavili dominirati susretom kada ih je u 71. minuti dočekao hladan tuš. Taulant Xhaka je ostavio loptu za Andyja Dioufa koji lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora pogađa sami kut i zabija za izjednačenje.

Kada se činilo kako će Basel uspjeti izdržati i s odličnih 1:1 otići nazad u Švicarsku, sjevnula je nova kontra kojom su gosti šokirali Firencu. Darian Males je vratio loptu u sredinu za Zekija Amdounija koji zabija za veliko slavlje Basela i veliku prednost pred uzvrat u Švicarskoj za sedam dana.

West Ham – AZ Alkmaar 2:1

Preko 1000 kilometara sjevernije drugo polufinale su igrali West Ham i AZ Alkmaar. Domaćini su u nedjelju na istom stadionu minimalno slavili protiv Manchester Uniteda, a AZ je uspjeo izvući važan bod na gostovanju kod Ajaxa.

Prvu prijetnju na utakmici imao je West Ham u 13. minuti. Tada je Mathew Ryan vršcima prstiju uspio udarac Saïda Benrahme s ruba kaznenog prostora usmjeriti u korner. Nakon toga utakmica je upala u kolotečinu i dugo nije bilo uzbuđenja.

To se promijenilo u 42. minuti kada gosti dolaze u vodstvo. Nakon nedosuđenog prekršaja na sredini terena, krenula je kontra AZ-a. Lopta je došla do Tijjani Reijndersa čiji je dalekometni udarac malo iznenadio Alphonsa Areolu te je završio u mreži za vodstvo gostiju na poluvremenu.

U drugom dijelu West Ham nije imao ideju kako probiti AZ koji je jako dobro stajao na terenu. To se promijenilo u 65. minuti kada je Ryan zakasnio na jednu loptu i umjesto lopte pogodio Jarroda Bowena te je sudac pokazao na bijelu točku.

Siguran izvođač bio je Benrahma čiji je udarac Ryan pročitao, ali nije mogao doći do lopte. Alžirac se tako upisao u strijelce drugu utakmicu u nizu nakon što je u nedjelju postigao pobjednički gol protiv Manchester Uniteda.

Ubrzo nakon toga West Ham je u potpunosti okrenuo susret. Nakon kornera lopta je preletjela svih i došla do Declana Ricea na drugoj stativi. On je vratio loptu u sredinu do Nayefa Aguerda čiji je udarac očišćen s crte, ali je to sve pratio Michail Antonio koji je ugurao loptu u mrežu za erupciju oduševljenja.

Poslije preokreta činilo se kako su obje momčadi zadovoljne rezultatom pa do kraja nije bilo uzbuđenja. West Ham može biti zadovoljan konačnim rezultatom, ali AZ je jako dobro stajao na terenu 65. minuta i imaju se čemu nadati u uzvratu za sedam dana.

Komentari

Povezano