Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Baturina i Špikić donijeli Dinamu prvu pobjedu nad Goricom u sezoni

Posljednji susret 21. kola SuperSport HNL-a su na Maksimiru odigrali Dinamo i Gorica. Modri su pred 6.803 gledatelja svladali Goricu po prvi put u ovoj sezoni. Završilo je s 2:0, a moglo je biti i uvjerljivije da nije bilo raspoloženog Ivana Banića s nevjerojatnih 13 obrana na vratima gostiju što je ujedno i ovosezonski prvenstveni rekord.

U sastavu domaćina debitirao je japanski lijevi bek, Takuya Ogiwara. U prvom sastavu još se našao Petar Sučić, a na klupi su ostali Arijan Ademi i Moreno Živković. Strijelac u prošlom kolu, Mauro Perković zaigrao je poziciji stopera u paru s Kevin Theophile-Catherinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Gorice u početnih 11 nakon dva kola ponovo se našao Mateo Leš u formaciji s tri iza. Gosti su u ovaj susret ušli s tri uzastopna poraza, dok su Modri nakon poraza u zaostaloj utakmici s Lokomotivom upisali pobjedu na Aldo Drosini kod Istre.

Odmah u prvoj minuti zaprijetila je Gorica. Nakon jednog dugog auta s desne strane, stvorila se gužva u šesnaestercu i Danijel Zagorac je morao intervenirati te odbiti loptu u korner. Nakon toga Dinamo je preuzeo inicijativu i počeo stvarati pritisak pred vratima gostiju.

U najboljim prigodama našli su se Mauro Perković i Takuro Kaneko, ali u obje situacije istaknuo se gostujući vratar Ivan Banić. Ipak, u 33. minuti ni Banić više nije mogao spasiti Goricu. Modri su lijepo izigrali gostujuću obranu nakon jednog kornera, a Martin Baturina ostao je usamljen i lijepo od vratnice pogodio za 1:0.

Do kraja poluvremena mogao je Dinamo povećati svoje vodstvo. U samom finišu Stefan Ristovski imao je dobru prigodu, ali šutirao je ravno u Banića.

Prvi pravi pokušaj u nastavku vidjeli smo u 59. minuti dvoboja. Josip Mitrović presjekao je jednu loptu te pucao lijevom nogom, otišlo je to pokraj desne vratnice. Pet minuta kasnije, uzvraća Dinamo preko Sučića. Njegov udarac s ruba kaznenog prostora obranio je vrlo dobri Banić.

U 66. minuti Dinamov krvnik iz prošlog susreta Ante Matej Jurić našao se u dobroj prigodi, no loše je primio loptu pa je šansa propala. S druge strane, Bruno Petković dobro je pucao u donji desni kut, no Banić opet brani. Još bolju obranu upisao je Banić u 71. minuti, kada je u maniri rukometnog vratara zaustavio pokušaj Gabriela Vidovića.

Dario Špikić je u 73. minuti pogodio protiv svog bivšeg kluba za 2:0. Banić u ovoj situaciji nije mogao ništa, Špikić je ostao usamljen na pet metara te mirno zabio za povećanje vodstva. Do kraja susreta Modri su mirno sačuvali prednost, a Banić je još par puta zaustavio udarce domaćina.

Dinamo je ovom pobjedom stigao do 40. boda u sezoni i nalaze se na 3. mjestu s utakmicom manje. Gorica je novim porazom produbila krizu, zadnju pobjedu upisali su 26. studenog prošle godine nad Rudešom.

Komentari

Povezano