Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bayer Leverkusen dominirao i na kraju svladao West Ham

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici Europske lige Bayer Leverkusen pobijedio je West Ham ukupnim rezultatom 2:0. Strijelci za domaćine bili su Jonas Hofmann i Victor Boniface. Za Bayer je Josip Stanišić odigrao 67 minuta kada je zamijenjen.

Domaćini su u ovaj susret ušli kao jedina još uvijek neporažena momčad ove sezone, a pod trenerskom palicom Xabija Alonsa nastavljaju svoj put prema trostrukoj kruni. Naslov prvaka njemačke Bundeslige mogu i matematički potvrditi pobjedom u sljedećem kolu, a u finalu njemačkog kupa čeka ih iznenađenje sezone, drugoligaš Kaiserslautern. S druge strane Čekićari se trenutno nalaze na sedmom mjestu engleske Premier lige, a preko ovog natjecanja pokušat će izboriti plasman u Europu budući da im peto mjesto, koje vodi u Europsku ligu te koje trenutno drži Aston Villa, bježi velikih dvanaest bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apotekari su se u prvom poluvremenu nametnuli gostima iz Londona te su ostavili na samoj jednom udarcu, Mohammeda Kudusa prema golu Mateja Kovara. Za razliku od toga s druge strane Łukasz Fabiański se morao dobro pomučiti da sačuva svoju mrežu netaknutom. Najveće šanse na utakmici imali su Alejandro Grimaldo i Patrik Shick, ali Fabiański je bio siguran na vratima.

U drugom poluvremenu domaćini su nastavili sa boljom igrom i nastavili su pritiskati Engleze. Potez utakmice Xabi Alonso je napravio je u 76. minuti kada je u igru uveo Hofmanna koji prvo u 83. minuti postiže pogodak, a u 91. minuti asistira Bonifaceu za povećanje vodstva. Kod prvog pogotka Hofmann se najbolje snašao nakon udarca iz kuta i gužve koja je uslijedila pred Fabiańskim. Potvrda pobjede došla je nakon što je udarac iz kuta izveo Alejandro Grimaldo dodavši loptu Hofmannu koji pronalazi gvinejskog napadača koji onda postiže pogodak glavom za nastavak Bayerovog niza.

Ovo je bio prvi službeni susret ove dvije ekipe u povijesti, a jedinu prijateljsku utakmicu dosad odigrali su prošlo ljeto kada je Bayer slavio rezultatom 4:0.

Komentari

Povezano