Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bayer Leverkusen još jednom slavio, Borussia Dortmund preokrenula Frankfurt

Trupe Xabija Alonsa ne misle posustati. Bayer Leverkusen upisao je novo slavlje, ovog puta pao je Freiburg rezultatom 2:3. Tako Apotekari još uvijek ove sezone ne znaju za poraz u svim natjecanjima.

U susret se krenulo vatreno, pa smo u prvih 10 minuta vidjeli čak dva pogotka. Nakon samo 90 sekundi igre, Florian Wirtz krasno je pogodio za rano vodstvo gostiju. No, domaćin se brzo vraća. Japanac Ritsu Dōan izbacio se na lijevu nogu te ušao u sredinu, a potom pogodio uz desnu vratnicu za 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj rezultat stajao je na semaforu do 40. minute, a onda su gosti ponovno poveli. Mladi Adam Hložek pospremio je jedan odbijanac, bio je to njegov drugi pogodak u Bundesligi. Potvrda pobjede stigla je u 53. minuti susreta. Patrik Schick kao pravi golgeter reagira na jedan ubačaj te pogađa za dvostruku prednost Apotekara.

Domaćin je do kraja susreta samo ublažio poraz, a strijelac u 79. bio je Yannik Keitel. Bayer je ovom pobjedom stigao do 70. boda, imaju deset više od drugoplasiranog Bayern Münchena. Xabi Alonso i njegovi momci svakim kolom sve su bliže naslovu.

U drugom današnjem terminu njemačke Bundeslige, Borussia Dortmund je na svom terenu dočekala Eintracht iz Frankfurta. Utakmicu su bolje otvorili gosti koji su poveli već u 13. minuti. Kako to često biva po onoj poslovici “tko će kome nego svoj svome”, pogodak za 0:1 zabio je dugogodišnji igrač Dortmunda Mario Götze.

Pri toj je akciji katastrofalno pogriješila obrana domaćih. Dva igrača Dortmunda sudarila su se na centru i omogućila Omaru Marmoushu da sam krene prema Alexanderu Meyeru na vratima Dortmunda. Meyer je udarac Marmousha uspio obraniti, no lopta se odbila Götzeu koji s ruba kaznenog prostora precizno gađa za vodstvo gostiju.

Nakon otprilike pola sata igre BVB je izjednačio. Gro posla odradio je Donyell Malen koji je preletio desnom stranom, te niskim ubačajem pronašao nečuvanog Karima Adeyemija koji je na drugoj stativi samo morao postaviti nogu za 1:1.

U 81. minuti je Dortmund kompletirao preokret. Iz slobodnog udarca s desne strane ubacio je Julian Brandt, a zrakom se vinuo Mats Hummels koji glavom skreće loptu u mrežu za 2:1.

Do kraja utakmice je pocrvenio Emre Can u redovima Žuto-crnih, da bi mu VAR poništio isključenje, a ona sam u 93. minuti realizirao kazneni udarac za konačnih 3:1.

Pobjedom je Dortmund ostao na četvrtom mjestu ljestvice dok je Frankfurt ostao na šestom mjestu, gdje sada zaostaje velikih 9 bodova za petoplasiranim RB Leipzigom.

Komentari

Povezano