Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bayer Leverkusen na krilima fantastičnog Wirtza do nove pobjede, Brighton bolji od Ajaxa

U preostalim susretima Europa lige, gledali smo 7 susreta, uz susret Villarreala i Maccabi Haife koji je odgođen zbog kriznog stanja u Izraelu i Palestini i zbog kojeg gosti nisu mogli doputovati u Španjolsku.

Brighton je s 2:0 pogocima Joaoa Pedra i Ansua Fatija slavio protiv Ajaxa za kojeg su od prve minute krenuli Josip Šutalo i Borna Sosa, dok je svih 90 minuta na klupi bio Jakov Medić. Puno je bolja bila ekipa Roberta De Zerbija i sakrila mu loptu uz 788 dodavanja i 65% posjeda, što je najviše koliko je Ajax dozvolio protivničkoj ekipi otkad postoje mjerenja, te produbila krizu u kojoj se ove sezone nalazi u svim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći je to uzastopni poraz za Nizozemce koje je večeras na jugoistoku Engleske vodio nekadašnji igrač Hedwiges Maduro, a posljednju su pobjedu upisali još 24. kolovoza u doigravanju za Europa ligu protiv Ludogoretsa, pa se nalaze na začelju skupine s dva osvojena boda.

Liverpool je s visokih 5:1 slavio protiv Toulousea, a pogotke je postizalo pet različitih igrača – Jota, Endo, Nunez, Gravenberch te u 93. minuti Salah koji je ušao s klupe za svoj 43. europski pogodak, dok je utješni pogodak za goste postigao Dallinga. Nova je to sjajna utakmica Redsa na Anfieldu i sedma pobjeda u sedam domaćih utakmica ove sezone u svim natjecanjima, što je najdulji niz još od sezone 1990./1991.

Royale Union Saint-Gilloise je u kasnoj fazi utakmice preokrenuo rezultat protiv LASK-a hrvatskog napadača Marina Ljubičića. Poveli su gosti u 24. minuti zgoditkom Mosesa Usora, da bi se domaćini vratili u 84. iz kaznenog udarca te u 94. minuti preko Christiana Burgessa za prvo ovosezonsko slavlje, dok LASK ostaje na začelju s 0 bodova iz prve tri utakmice.

Panathinaikos Tina Jedvaja je u Ateni izgubio od Rennesa s 2:1, a nekadašnji je hrvatski reprezentativac bio među bolje ocijenjenim igračima svoje ekipe, što u konačnici nije bilo dovoljno.

Roma je već u 43. sekundi otključala bravu gostujuće Slavie Prag, a pogodak je postigao Edouardo Bove na asistenciju Stephana El Shaarawyja. Najbrži je to pogodak Rome u Europa ligi, brži i od Mkhitaryanovog protiv Cluja 2020. godine, Armencu je tada trebalo 57 sekundi. Asistent El Shaarawy je na svoj konto dodao još jedno posluživanje, proigravši Lukakua u 17. minuti, pa su Giallorossi po prvi puta u povijesti stigli do tri pobjede u prve tri europske utakmice u grupnoj fazi natjecanja.

U drugoj utakmici skupine, Sheriff i Servette su remizirali rezultatom 1:1, a pogotke su postigli Crivelli za goste u 41. minuti, te Ankeye za domaćine u 80. minuti.

Bayer Leverkusen je s visokih 5:1 bio bolji od azerbajdžanskog Qarabaga, a fantastičan susret odigrao je Florian Wirtz koji je postigao prvi pogodak, a nakon toga krenuo sa show-programom nadodavši još tri asistencije za dvostrukog strijelca Grimalda i Bonifacea, da bi peti pogodak zabio Tapsoba. Utješni je gol za goste iz kaznenog udarca postigao Bayramov, a ekipa Xabija Alonsa i hrvatskog reprezentativca Josipa Stanišića nastavlja jahati dalje na sjajnom rezultatu.

Bila je ovo njihova dvanaesta pobjeda u trinaest ovosezonskih utakmica u svim natjecanjima.

Komentari

Povezano