Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bayer Leverkusen nakon 15 mjeseci poražen u Bundesligi

Bayer Leverkusen doživio je prvi poraz u Bundesligi još od svibnja prošle godine kada je izgubio u posljednjem kolu sezone 2022./2023. na gostovanju kod Bochuma. Večeras je na BayAreni ovaj spektakularni niz zaustavio RB Leipzig slaveći s 3:2.

Momčad Xabija Alonsa furiozno je krenula u dvoboj te je sasvim zasluženo došla u vodstvo u 38. minuti. Na dugu loptu Jonathana Taha slabo je reagirao Lukas Klostermann od koga se lopta odbila u noge Jeremia Frimponga koji se spretno snašao ispred protivničkog gola i poentirao za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedam minuta kasnije, nakon još jedne pogreške u obrani Leipziga, na 2:0 je povisio Alejandro Grimaldo. Kada se sve činilo kako će Leverkusen na odmor odnijeti dva gola prednosti, u sedmoj minuti sučevog dodatka prvog poluvremena zaostatak je smanjio Kevin Kampl sjajno utrčavši između dva domaća stopera na ubačaj Benjamina Henrichsa.

Početkom nastavka, nogometaši Leipziga stigli su do izjednačenja. Na fantastično proigravanje Antonia Nuse dobro se snašao Loïs Openda zabivši s desne strane iza leđa Mateja Kovara koji je kod ovog pokušaja mogao bolje reagirati.

Deset minuta prije kraja utakmice, u prilici je ponovno bio 24-godišnji Belgijanac koji je uputio snažan udarac s 20-ak metara i postigao krasan pogodak te postavio, pokazat će se, konačan rezultat. Na taj je način, poslije 15 mjeseci, 468 dana i 35 odigranih bundesligaških susreta, okončan slavni niz Bayer Leverkusena.

Komentari

Povezano