Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bayer Leverkusen nakon udaraca s bijele točke do prvog trofeja sezone

Dan nakon što je u Njemačkoj utakmicama DFB-Pokala i službeno otvorena nova klupska nogometna sezona, danas je dodijeljen i prvi trofej. Radi se o Njemačkom superkupu u kojem su snage odmjerili osvajač Bundeslige i Kupa Bayer Leverkusen, te drugoplasirana momčad prošle sezone Stuttgarta.

Obje su momčadi tek jednom u svojoj povijesti zaigrale u DFL-Supercupu kako se službeno zove ovo natjecanje. Apotekari su zaigrali 1993. kao branitelj Kupa, te su nakon izvođenja jedanaesteraca poraženi od tadašnjeg prvaka Werder Bremena. Stuttgart je pak 1992. kao državni prvak porazio tadašnjeg Kup-prvaka Hannovera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni dvostruki prvak stigao je u vodstvo već u 11. minuti. Ponovljeni ubačaj nakon kornera na drugoj je stativi stigao do Edmonda Tapsobe, koji glavom skreće loptu u nebranjeni dio gola, a udarna igla ekipe Victor Boniface na samoj gol crti “ukrao” zgoditak svom suigraču.

Švabe su samo četiri minute kasnije stigle do izjednačenja. Bila je to lijepa akcija od noge do noge koja je krenula po sredini terena. Lopta je stigla na lijevu stranu terena odakle je Maximilian Mittelstädt sjajnom povratnom loptom pronašao Enza Millota koji precizno pogađa malu mrežicu za 1:1.

Ovoljetno pojačanje Bayera Martin Terrier imao je debi za pamćenje, ali ne u dobrom smislu. U 37. minuti na sredini terena je neopreznim startom pokosio Ermedina Demirovića i zaradio izravni crveni karton, time pustivši svoju momčad u igračkom deficitu skoro sat vremena igre.

Igrača viška Stuttgart je naplatio u 63. minuti. Tada su pokrenuli jednu polukontru, opet je aktivna bila lijeva strana, a ovaj je put Frans Krätzig niskim ubačajem pred vrata gađao Demirovića. Bosanski napadač nije uspio doći do lopte, no ona je zato savršeno stigla na nogu Denizu Undavu na drugoj stativi koji bez većih problema zabija za 1:2.

Kada je već izgledalo da će titula u Baden-Württemberg, u 88. je minuti popustila koncentracije Stuttgartove obrane. Álex Grimaldo uočio je rupu u gostujućoj zadnjoj liniji i pravodobno proigrao Patrika Schicka koji izlazi pred protivničkog golmana i provlači loptu ispod njega za 2:2.

Sukladno pravilima, nisu se igrali produžeci već su momčadi po završnom sudačkom zvižduku odmah pristupile izvođenju jedanaesteraca. Tamo se stiglo do pete serije udaraca, no Apotekari su zapucali “samo” četiri. Zabili su domaći sve svoje pokušaje, dok su za goste neuspješni bili Krätzig čiji je pokušaj obranio Lukas Hradecky, te Silas koji je poslao loptu daleko iznad okvira gola.

Leverkusen je tako nastavio svoj impotantni niz i stigao do svog trećeg trofeja u samo nekoliko mjeseci. Bilo je to savršeno otvaranje sezone za momčad Xabija Alonsa.

Komentari

Povezano