Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bayer Leverkusen pobjedom nad Werderom osigurao prvi povijesni naslov

Ono što je bilo izvjesno već nekoliko tjedana, danas je dobilo službenu potvrdu. Bayer Leverkusen je osvojio svoj prvi povijesni naslov prvaka Njemačke. To su učinili pet kola prije kraja 5:0 pobjedom protiv Werdera. Time su zadržali prednost od 16 bodova ispred Bayerna i matematički osigurali naslov.

Čvrsti Werder probijen je u 25. minuti kada je Victor Boniface realizirao kazneni udarac. S tim rezultatom se otišlo i na predah te je Leverkusen bio 45 minuta udaljen od naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traume iz prošlosti nisu dopuštale navijačima Apotekara da se opuste, no ovo je drugačija ekipa. Ova ekipa ne prosipa vodstva te su u nastavku samo potvrdili pobjedu i naslov prvaka.

Pogotak za 2:0 zabio je Granit Xhaka, dok je nakon pogotka Boniface upisao i asistenciju. Točku na i sjajne utakmice i sezone stavio je Florian Wirtz pogotcima u 68., 83. i 90. minuti.

Tako je Leverkusen novom uvjerljivom predstavom potvrdio naslov prvaka. No, ovdje ne staje sezona za momke Xabija Alonsa. Uz sjajne nastupe u prvenstvu, oni su u finalu Kupa i na pragu polufinale Europske lige.

Uz to imaju još pet utakmica Bundeslige u kojima mogu učiniti nešto što nitko prije njih nije uspio – neporaženi osvojiti Bundesligu.

Komentari

Povezano