Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Bayer Leverkusen postavio još jedan rekord u svijetu nogometa

Ne staje niz nezaustavljivosti ekipe njemačkih Apotekara koji su kroz povijest, do ove sezone, u svoju trofejnu salu stavili “samo” pehar osvajača Njemačkog kupa 1993. godine.

Trupe Xabija Alonsa odigrale su sinoć 1:1 protiv West Hama i pokazale da im ne smeta pokoja neprospavana noć, nakon što su još prošlog vikenda, po prvi puta osvojili Bundesligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim su rezultatom ušli u polufinale Europa lige u kojem će se i drugu sezonu uzastopno susresti s Romom Danielea De Rossija, a isto tako ih čeka i finale Njemačkog kupa protiv drugoligaša Kaiserslauterna, što znači da su i dalje u lovu na tzv. “treble” tj. trostruki naslov.

Sinoćnjim remijem u Londonu Bayer Leverkusen produljio je svoj niz nepobjedivosti na 44 uzastopna meča u svim natjecanjima. Niz je to koji traje od 27. svibnja 2023. godine i poraza 3:0 u posljednjem bundesligaškom kolu kod Bochuma, a Bayera do kraja sezone čekaju još prvenstveni ogledi s Borussijom Dortmund, Stuttgartom, Eintracht Frankfurtom, Bochumom te Augsburgom.

Najdulji je to niz nepobjedivosti ako računamo isključivo tzv. Lige petice, a do sada ga je držao Juventus koji je bio nepobjediv u 43 uzastopne utakmice od svibnja 2011. do svibnja 2012. godine.

Komentari

Povezano