Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bayer Leverkusen u 96. minuti izbjegao prvi poraz u sezoni

U 31. kolu njemačke Bundeslige novopečeni prvak, Bayer Leverkusen, ugostio je trećeplasirani Stuttgart na BayAreni. Susret je završio s ukupnim rezultatom 2:2, a gosti su ti koji mogu žaliti za propuštenom pobjedom budući da se Apotekari još jednom ove sezone pokazali kako ih nikad ne treba otpisati. Josip Stanišić u igru je ušao u 89. minuti za domaćine.

Xabi Alonso je odlučio za ovu utakmicu odmoriti neke igrače budući da ga u idućem tjednu očekuje prva polufinalna utakmica Europske lige protiv Rome. U prvom poluvremenu nismo vidjeli previše prilika s obje strane. U najboljoj situaciji našli su se Serhou Guirassy za Stuttgart u 14. minuti i Patrick Schick u 30. minuti, ali obojica su promašila vrata protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu obje krenule su po pobjedu i pokazale zašto se nalaze ovako visoko na ljestvici. Odmah na samom otvaranju, Švabe su povele preko Chrisa Führicha, koji je time još dodatno potvrdio svoju odličnu igru ove sezone.

Nakon sjajnog dodavanja kapetana Waldemara Antona preko cijelog terena, lopta je došla do Jamiea Lewelinga čiji udarac se od vratnice odbija do Führicha koji se sjajno snašao i iz prve pogodio u praznu mrežu.

Gosti su nakon postignutog pogotka nastavili napadati te su već u 57. minuti povećali svoju prednost preko Deniza Undava koji je tako upisao svoj osamnaesti pogodak u sezoni. Njemački napadač na posudbi iz Brightona, iskoristio je pogrešku Roberta Andricha i pogodio za vodstvo od 2:0.

Međutim, Apotekari su samo pet minuta kasnije, u 62. minuti, još jednom pokazali kako imaju pobjednički mentalitet te kako se neće predati nakon primljenog pogotka i smanjuju zaostatak preko Aminea Adlija. Nakon zabijenog pogotka domaćini su nastavili napadati i stvarati prilike, ali sjajni Alexander Nübel na vratima gostiju zaustavio je udarce Adlija i Jonasa Hofmanna.

Gosti su do kraja susreta imali nekoliko prilika za povećanje vodstva i osiguravanje pobjede, ali se na drugoj strani iskazao Lukaš Hradecky te spasio Leverkusen. I onda kada su svi mislili da je to ta utakmica i da je Stuttgart taj koji će im prvi nanijeti poraz u sezoni, ukazao se Andrich i u 96. minuti zabio izjednačujući pogodak.

Leverkusen je tako nastavio neporaženi niz kako u Bundesligi, tako i u svim ostalim natjecanjima. Posljednji poraz Alonsova ekipa pretrpjela je još 27. svibnja, u posljednjem kolu prošle sezone kada ih je Bochum pobijedio s rezultatom 3:0. Švabe su propustile približiti se Bayern Münchenu na drugom mjestu te im Bavarci sada bježe pet bodova.

Međutim do kraja sezone su ostale još tri utakmice, a u idućem kolu upravo njih dočekuju pred svojim navijačima. Bayeru sada slijedi prva utakmica polufinala Europske lige protiv Rome.

Komentari

Povezano