Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bayer Leverkusen uvjerljiv, Villarreal poražen od Panathinaikosa

Nakon što smo imali zasebni izvještaj za Liverpoolove štovatelje, slijedi rekapitulacija preostalih sedam utakmica prvog kola Europske lige koje su se igrale u terminu od 18:45.

Union Saint Gilloise – Toulouse

U istoj skupini u kojoj je Liverpool svladao LASK s 3:1, svoj susret su s desetominutnim zakašnjenjem, odigrali Saint Gilloise i Toulouse. Gosti su do prednosti stigli u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela kada je Thijs Dallinga pospremio udarac s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Belgijci su do boda stigli u 69. minuti kada je Mohamed Amoura zabio za konačnih 1:1.

Panathinaikos – Villarreal

Nogometaši Panathinaikosa su nastavili nizati pobjede bez primljenog gola. Nakon što su u protekla dva kola u nacionalnom prvenstvu svladali Gianninu (1:0) i Panetolikos (5:0), večeras su bili bolji od mnogo snažnijeg protivnika od navedenih – Villarreala koji ima velikih problema u proteklih par utakmica te im je ovo bio treći poraz u posljednja četiri nastupa.

Grci su poveli u 38. minuti pogotkom Fotisa Ioannidisa, a konačnih 2:0 je postavio Slovenac Andraž Šporar u 78. minuti na asistenciju svog sunarodnjaka Adama Grezde Čerina.

Rennes – Maccabi Haifa

Prvi pogodak grupne faze nove sezone je postigao Ludovic Blas koji je na asistenciju Nemanje Matića doveo Rennes u vodstvo od 1:0 nakon samo jedne minute nogometa. Nisu Francuzi stali na tome jer je točno 30 minuta kasnije Adrien Truffert matirao izraelskog vratara Itamara Nitzana za 2:0 nakon uvodnih 45 minuta.

U 55. minuti je Ozgur Bertug Yildirim postigao gol za 3:0 kojim je utakmica ušla u mirnije vode te je i okončana tim rezultatom.

Servette – Slavia Prag

Praška Slavia je na gostovanju kod Servettea došla do sva tri boda. Česi su pogotkom Lukasa Masopusta u 32. minuti došli do vodstva u Švicarskoj, a isti igrač je status igrača utakmice dodatno potvrdio asistencijom za pogodak Igoha Ogbua u 59. minuti za konačnih 2:0.

Sheriff – Roma

Nakon jedne od najuvjerljivijih pobjeda u posljednjih 15-ak godina koju su ostvarili protiv Empolija (7:0) proteklog vikenda, nogometaši Rome su nastavili s pobjedama. Na gostovanju kod Sheriffa su poveli praktički posljednjim udarcem prvog dijela. Strijelac je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade bio Leandro Paredes koji je prethodno u 28. minuti zamijenio ozljeđenog Renata Sanchesa.

Početkom drugog dijela je Kolumbijac Cristian Camilo Tovar izjednačio na 1:1, međutim Romelu Lukaku svojim pogotkom u 65. minuti postavlja konačni rezultat ovog duela. Belgijac je tako zabio u svojoj 12. uzastopnoj utakmici u Europskoj ligi što je apsolutni rekord u povijesti natjecanja.

Bayer Leverkusen – Hacken

“Apotekari” nisu imali nikakvih problema protiv Šveđana, a već nakon 16 minuta igre su imali ugodnih 2:0 golovima Floriana Wirtza i Aminea Adlija. Upravo je Adli imao sjajno prvo poluvrijeme u kojem je uz postignut pogodak osvojio svih pet duela, imao 2/2 uspješna driblinga, najviše udaraca (4) i udaraca u okvir (3) na susretu te je imao i najviše dodira u protivničkom šesnaestercu (9).

U drugom dijelu su Wirtz i Adli bili u ulogama asistenata, dok su zabijali Victor Boniface i Jonas Hofmann za konačnih 4:0 i laganu pobjedu na otvaranju.

Qarabag – Molde

Utakmica između Qarabaga i Moldea je bila jedina utakmica na kojoj nismo vidjeli pogodak u prvom poluvremenu, a do pobjede su domaćini došli u 56. minuti pogotkom Leandra Andradea.

Komentari

Povezano