Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bayer Leverkusen ostao neporažen protiv West Hama i prošao u polufinale

Nakon što su prošlog tjedna osigurali naslov njemačkog prvaka, nogometaši Bayer Leverkusena prošli su i u polufinale Europske lige nakon što su u Londonu remizirali protiv West Hama s ukupnim rezultatom 1:1. Leverkusen je tako prošao dalje budući da su u prvoj utakmici na BayAreni pobijedili Čekićare s ukupnih 2:0. Za goste je i cijeli susret odigrao i hrvatski reprezentativac Josip Stanišić.

U prvom poluvremenu vidjeli smo dominaciju Čekićara koji su sve karte bacili u napad i tako pokušali nadoknaditi dva gola zaostatka iz prve utakmice. Domaćinima se inicijativa isplatila već u 13. minuti kada pogodak glavom postiže Michail Antonio. Jamajčaninu je to bio prvi pogodak u Europskoj ligi ove sezone, ali tim pogotkom je dao vjetar u leđa svojoj momčadi koja je do kraja poluvremena nastavila napadati gol Mateja Kovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim u utakmicu se uvukla nervoza te su se tenzije s klupe prenijele na teren. Tako smo vidjeli naguravanje na terenu i van njega, međutim sudac utakmice Jose Maria Sanchez Martinez smirio je situaciju i podijelio nekoliko žutih kartona. Zanimljivo je kako je trener Apotekara, Xabi Alonso već u 29. minuti pokušao prodrmati svoje igrače te je umjesto Odilona Kossounoua u igru ušao Edmond Tapsoba nakon čijeg se ulaska Leverkusen ipak malo stabilizirao.

Na startu drugog poluvremena Alonso je odmah napravio dvije promjene i u igru uveo Jeremiea Frimponga i Victora Bonifacea čime je pokazao kako se ne želi povući već kako želi da njegova ekipa igra i stvara prilike. Frimpong se pokazao kao veliki pogodak te je prvo imao dvije velike prilike za izjednačenje, ali jednom mu je krasno obranio vratar West Hama, a u drugoj situaciji je bio neprecizan te je pucao preko gola.

Iako je West Ham trebao biti taj koji stvara prilike i ganja izjednačenje ukupnog rezultata, gosti su baš preko Frimponga u 89. minuti izjednačili i tako izbjegli prvi poraz u sezoni. Leverkusen će u polufinalu igrati protiv Rome koja je s ukupnih 3:1 u dvije utakmice pobijedila Milan.

Komentari

Povezano