Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bayern doveo Francuza za 53 milijuna eura

Münchenski Bayern objavio je svoj prvi veliki transfer ovog ljetnog prijelaznog roka pod vodstvom novog trenera Vincenta Kompanyja. Za 53 milijuna eura potpisalo je tako francusko krilo iz Crystal PalaceaMichael Olise.

Mladiću rođenom u Engleskoj trenutno su 22 godine, a primarno zauzima poziciju desnog krila. Premda je zbog dvaju ozljeda propustio solidan broj utakmica prošle sezone, u 19 nastupa za Orlove upisao je impozantnih deset golova i šest asistencija. Za Bayern je potpisao ugovor u trajanju od pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je u 90 nastupa za Palace zabio 16 golova i 25 asistirao. Prošao je kroz omladinske pogone Arsenala, Chelseaja i Manchester Cityja, prije seniorskog debija u dresu Readinga, iz kojeg ga je za 9,3 milijuna eura otkupio Palacea u ljeto 2021. godine.

U novom klubu bi mu konkurencija za minutažu primarno trebali biti Leroy Sané i Serge Gnabry. Ostaje za vidjeti kako će mu proći inicijalna integracija s momčadi, s obzirom da bi trebao predstavljati Francusku na nadolazećim Olimpijskim igrama.

Uz povratke s posudbi i otkupe igrača koji su u Münchenu bili na posudbi, Olise je drugo ovoljetno pojačanje nakon Hirokija Ita koji je iz viceprvaka Stuttgarta stigao bez odštete. Postao je Francuz i četvrto najskuplje pojačanje u povijesti Bayerna iza Harryja Kanea (95M), Lucasa Hernándeza (80M) i Matthijsa de Ligta (67M).

Komentari

Povezano