Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bayern i Real u uzbudljivom dvoboju odigrali bez pobjednika

U prvom susretu polufinala Lige prvaka Bayern München i Real Madrid odigrali su bez pobjednika 2:2. Uzbudljivi susret na dupkom ispunjenoj Allianz Areni pružio je sjajan nogomet, a konačnog putnika u finale otkrit će uzvrat u Madridu iduće srijede.

Bayern je furiozno otvorio susret, već nakon 40 sekundi poslije brze kombinacije na lijevoj strani Sane je izbio sam ispred Andrija Lunina, ali pucao je ravno u vratara Reala. U narednom periodu vladala je apsolutna dominacija domaćina, pokušavali su Sane i Kane u nekoliko navrata, međutim bez ozbiljnije opasnosti po Realov gol. Engleski napadač bio je raspoložen od samog početka, nije se libio pokušati ni udarcem s pola terena iznenaditi Lunina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane Real kao da je nastavio igrati četvrtfinalni susret protiv Manchester Cityja. Potpuna defenziva pogurala ih je daleko na svoju polovicu, a loptu su prvi put uspjeli primirisati tek oko 15. minute.

Smirilo se tada ‘početno ludilo’ domaćina, slijedio je mirni period igre, a onda se u 24. minuti dogodio – Real Madrid. Toni Kroos poslao je kroz sredinu loptu s očima i probio pritom sve redove domaćina. Sam ispred Manuela Neuera našao se Vinicius i iz prvog pokušaja gostiju donio vodstvo Madriđanima.

Nastavilo se nakon toga s igrom koja je prethodila golu, Bayern je držao posjed bez kreiranja konkretnih prilika, dok je Real discipliniranom postavkom spriječio ikakvu mogućnost opasnosti po svoj gol. Do kraja prvog dijela vrijediti izdvojiti tek dva slobodna udarca s obje strane.

Prvo je u 42. minuti Kane s dvadesetak metara silovito gađao golmanov kut, no lopta je završila pored gola. Minutu kasnije Noussair Mazraoui na samom rubu kaznenog prostora srušio je Judea Bellinghama. Malo je nedostajalo da Real zaradi jedanaesterac u završnici poluvremena, a iz dosuđenog slobodnog udarca Rodrygo je pogodio tek živi zid.

Uspavanih prvih pet minuta nastavka ponovno je zavaralo gledatelje na Allianz Areni, ali i one pred malim ekranima. Iz ničega se Real našao pred vratima Bayerna, Kroos je ovoga puta snažno šutirao s lijeve strane, a Neuer paradom spasio svoju momčad. A onda potpuni preokret Bayerna za manje od četiri minute.

Prvo je Sane u 53. sjajno izbacio čuvara Ferlanda Mendyja, otvorio si prostor u sredini i precizno pogodio bliži kut za izjednačenje. Tri minute kasnije Lucas Vazquez u svom šesnaestercu ruši Jamala Musialu, a sudac Clement Turpin pokazuje na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo Kane i loptu poslao u jednu, a Lunina u drugu stranu.

Thomas Tuchel na poluvremenu je zamijenio strane Musiali i Saneu. A upravo ova naočigled beznačajna promjena Bayernu je donijela ekspresan preokret. Malo je nedostajalo da Bayern u 66. udvostruči prednost, pucao je Kane iz poluvoleja, a lopta je, uz dodir Eduarda Camavinge, završila malo pokraj vratnice. Pokušao je iz tog kornera Eric Dier udarcem glavom, ali pucao je ravno u ruke Lunina.

U 75. minuti umjesto Kroosa u igru je ušao Luka Modrić i donio trenutni učinak. Već četiri minute kasnije poslao je fantastičnu loptu za Viniciusa, a Brazilcu iz izgledne situacije Neuer brani udarac. Ipak, Vinicius se u 84. minuti ponovno našao na semaforu. Prethodno je Kim Min Jae srušio Rodryga ispred vlastitog gola i natjerao Turpina da drugi puta na susretu pokaže na bijelu točku. Jedanaesterac je izveo upravo Vinicius i svojim drugim pogotkom donio Realu izjednačenje.

Do kraja utakmice igrao se intenzivan nogomet, no nismo više imali priliku vidjeti ozbiljnijih prilika. Konačnih 2:2 nakon 90 minuta pokazao se kao najrealniji rezultat, a konačnog pobjednika odlučit će uzvrat u Madridu za osam dana.

Komentari

Povezano