Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bayern ispao iz Kupa od trećeligaša

Jučer i danas na rasporedu su bile utakmice 2. kruga DFB Kupa koje su, već uobičajeno, donijele poneko iznenađenje.

U susretu Saarbrückena i Bayerna ekipa Thomasa Tuchela s Manuelom Neuereom na vratima 4 dana nakon povratka od desetomjesečnog izbivanja, rano je stigla do vodstva i činilo se kako sve ide prema planu. Thomas Müller zabio je u 16. minuti i zabio svoj 34. gol u Kupu, izjednačivši se na 9. mjestu vječne ljestvice najboljih strijelaca ovog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trećeligaš se hrabro držao tijekom cijelog drugog poluvremena u kojem je Bayern imao blizu 80% posjeda lopte, kružio oko šesnaesterca kao mačka oko vruće kaše, no nije mogao ugroziti sjajno raspoloženog domaćeg vratara Tima Schreibera, 21-godišnjaka na posudbi iz RB Leipziga, koji je upisao 6 velikih obrana.

Čekao je Saarbrücken priliku iz kontranapada, a nju i dočekao u 6. min sudačke nadoknade u jednom od prvih ozbiljnijih prelaska centra u drugom poluvremenu. Tim Civeja je izbjegao ofsajd zamku i sjajnom povratnom loptom pronašao Patricka Sontheimera koji je zabio za 2:1 i ogromno slavlje domaćih navijača te jedan od najvećih uspjeha kluba koji je najslavnije dane proživljavao u ’50-tima i ’60-tima 20. stoljeća, a posljednji puta u Bundesligi igrao 1993. godine.

To je deveti put da je Bayern ispao u 2. krugu njemačkog Kupa i čak treći put u posljednje četiri sezone

U drugom najzanimljivijem dvoboju dana, Borussia Dortmund s 1:0 je slavila protiv Hoffenheima, a pogodak odluke stigao je u 43. minuti preko kapetana Marca Reusa. Andrej Kramarić nije bio u sastavu gostiju zbog ozljede, a njegov se povratak očekuje kroz nekoliko tjedana.

Za Borussiu je to bio 26. uzastopni domaći susret bez poraza, što je najdulji niz neporaženosti još od sezone 2001./2002. kad je na klupi bio legendarni Matthias Sammer.

Drugoligaši Holstein Kiel i Magdeburg odigrali su uzbudljiv dvoboj prepun preokreta u kojem je rezultat nakon 90 minuta bio 2:2, da bi nakon produžetaka završilo 3:3, pa je susret otišao u pucanje jedanaesteraca nakon kojih su bili bolji gosti.

Jedno od većih iznenađenja nanio je drugoligaš Paderborn, koji je s 3:1 bio bolji od Freiburga, a junak večeri bio je 23-godišnji krilni napadač BiH podrijetla, Filip Bilbija koji je postigao dva pogotka i nanio finalistu kupa iz sezone 2021./2022. iznenađujući poraz.

Bayer Leverkusen je s 5:2 slavio kod trećeligaša Sandhausena, a svih 90 minuta odigrao je hrvatski reprezentativac Josip Stanišić na poziciji desnog beka. Odmorio je Xabi Alonso neke od prvotimaca i stigao do nove, četrnaeste ovosezonske pobjede. Izjednačenje je to rekorda kojeg klub drži iz sezone 1995./1996 po broju uzastopnih neporaženih utakmica, a i po broju uzastopnih pobjedničkih utakmica iz 2013. godine.

U ostalim utakmicama večeri Hertha je s 3:0 slavila protiv Mainza, Eintracht Frankfurt bez Kristijana Jakića i Hrvoja Smolčića je s 2:0 pobjedio Viktoriu Köln, dok je susret Nürnberga i Hanse Rostock nakon 90 minuta završio 2:2, da bi u produžecima bolji bili domaćini i slavili s konačnih 3:2.

Komentari

Povezano