Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bayern kroz “iglene uši” protiv Galatasaraya, Inter svladao Salzburg

Otvaranje trećeg kola ovosezonske Lige prvaka je počelo energično, sjajnim duelima između Galatasaraya i Bayerna te Intera i Salzburga.

Najveće uzbuđenje je bez premca bilo na Rams Parku gdje je Bayern usprkos dobrom rezultatu od 3:1, izbjegao veliki metak protiv sjajnog Galatasaraya koji je oduševio sve koji su gledali ovaj dvoboj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvodne minute prvog poluvremena ovog spektakla su dale naznaku kakav nas show program očekuje, nakon što su domaći kreirali dvije akcije iz kojih nisu uspjeli doći do vodstva da bi Kingsley Coman odmah u sljedećem napadu kaznio Turke za 1:0.

Bayern je tada imao momentum te je preko Sanea mogao udvostručiti rezultat, ali je 27-godišnji krilni napadač prejakim dodavanjem u prostor u obje situacije upropastio izgledne prilike koje su mu suigrači stvorili. Poslije toga kreće totalna dominacija ekipe Galatasaraya koja je započinjala jako visokim pritiskom te su u potpunosti kontrolirali utakmicu. Ipak, vratar gostiju Sven Ulreich je s nekoliko sjajnih obrana ostavio Bavarce u vodstvu.

Pritisak domaćih se na kraju isplatio u 30. minuti kada je nakon još jednog sjajnog napada Mauro Icardi u 30. minuti iznudio jedanaesterac kojeg je zaokružio maestralnom panenkom za potpuno ludilo u Istanbulu.

Do kraja poluvremena je rezultat ostao nepromijenjen, ali su domaći imali za čim žaliti kada se zbroje sve prilike i situacije koje su imali.

Očekivalo se da će u drugih 45 minuta Bayern ubaciti u višu brzinu, ali to jednostavno nije bilo moguće zbog već spomenutog pritiska koji je nastavio trajati. Domaći su u ovom razdoblju mnogo više opasnosti stvarali iz prekida, ali su centimetri odlučili u nekim situacijama.

Ekipa Thomasa Tuchela je potpuno prepustila loptu svom današnjem protivniku uz čekanje na kontranapade što se isplatilo u 73. minuti kada je Harry Kane iskoristio odlično izigran napad Noussaira Mazraouija i Jamala Musiale, dok je Englez samo pet minuta kasnije asistirao Musiali za konačnih 3:1.

Osjetilo se da je ekipi Okana Boruka ponestalo goriva oko 70. minute te da su dali sve što su imali i ostavili srce na terenu. Bayern je uspio slaviti, ali je ovo velika opomena ostalim klubovima u Ligi Prvaka da će ekipa Galatasaraya biti jedna velika nagazna mina ukoliko izbore plasman u nokaut fazu natjecanja.

Bavarci su tako ostali neporaženi u grupnoj fazi Lige prvaka još od 2018. godine i polako grabe korak ka osiguravanju prvog mjesta u ovoj dosta nezgodnoj skupini koja se na prvu činila dosta jednosmjernom kada se izvukla.

U drugom susretu ranijeg programa, milanski Inter je izvukao nova tri boda protiv ekipe Salzburga rezultatom 2:1. Mrežu gostiju je najprije načeo Alexis Sanchez golom u 19. minuti, čime je postao najbolji čileanski strijelac u povijesti Lige prvaka sa 16 golova, čime je ostavio Artura Vidala na drugom mjestu.

Gosti su preko Oscara Gloukha poravnali rezultat, ali je bilo kakvo iznenađenje spriječio Hakan Calhanoglu u 64. minuti za drugu pobjedu Intera ove sezone u elitnom europskom natjecanju i možda krucijalna tri boda za prolazak u sljedeću fazu.

Komentari

Povezano