Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bayern osigurao vrh skupine A, Kopenhagen pobjedom nad Unitedom zakomplicirao borbu za drugo mjesto

Nakon spektakla u Turskoj, nogometaši Galatasaraya su u Njemačku došli osvetiti poraz iz prošlog kola i tako doći na korak od plasmana u drugi krug. S druge strane, Bayern je danas imao priliku osigurati prvo mjesto u ovoj neizvjesnoj skupini.

Prvih 10 minuta je obilježio indentičan tempo kao i u prethodnom duelu ova dva tima u Istanbulu, no ovog puta se mreže nisu tresle. Leroy Sane je iz dvije jedan na jedan situacije izašao kao gubitnik s Muslerom, dok je s druge strane Manuel Neuer demonstrirao svoju klasu sjajnom obranom nekoliko minuta kasnije gdje je spriječio Hakima Ziyecha da priredi totalni šok na Alianz Areni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostatak poluvremena je prošlo bez prevelikog uzbuđenja, ali je ekipa Galatasaraya pokazala da itekako ima šta tražiti i protiv najvećih timova Europe. Vrijedno je spomenuti da je Jamal Musiala pred kraj prvog poluvremena bio prinuđen napustiti utakmicu zbog ozlijede zadnje lože.

Drugo poluvrijeme je počelo velikim presingom gostiju, koji je otvorio vrata Bayernu za stvaranje prilika te su pogodili vratnicu u 51. minuti. Gosti su preko Yilmaza uspjeli postići gol u 62. minuti, ali je VAR spasio Tomasa Tuchela novog šoka.

U 80. minuti, Harry Kane je nakon sjajnog centaršuta Joshue Kimmicha iz slobodnjaka nastavio svoju sjajnu formu svojim trećim pogotkom u Ligi Prvaka ove sezone, da bi samo par minuta nakon postigao drugi gol za 2:0.

Na samom isteku nadoknade, Bakambu je ublažio prednost domaćih nakon fenomenalne duge lopte Oliveire, ali je vremena bilo malo za bilo kakvo čudo, te sa konačnih 2:1 je Bayern potvrdio apsolutnu dominaciju u ovoj skupini.

U drugoj utakmici skupine A su snage odmjerili Kopenagen i Manchester United te smo gledali pravu dramu!

Iako je počelo jako dobro za United nakon što je Rasmus Hojlund prvo u 3. pa 28. minuti najavio kataklizmu domaćih, Marcus Rashford je u 41. minuti nakon neopreznog starta ostavio svoje suigrače sa igračem manje, a onda je krenula rapsodija.

Prvo je u sudačkoj nadoknadi koja je trajala čak 13 minuta Mohamed Elyounoussi smanjio rezultat na 2:1, a nakon neoprezne ruke Harry Maguiera, Diogo Goncalves je poravnao rezultat na 2:2 i najavio još veći show u nastavku utakmice. United je također bio primoran izvršiti izmjenu već u 15. minuti prvog poluvremena kada je Johnny Evansa zamijenio Raphael Varane.

Prvi dio drugog poluvremena nam nije dao puno, ali je nova uzbuđenja započeo Bruno Fernandes golom iz jedanaesterca u 69. minuti, da bi trener Danske ekipe Jacob Neestrup izvršio čak 4 izmjene odjednom i prebacio sve karte na totalnu ofenzivu.

Preokret Danaca je započeo Lukas Lerager u 83. minuti kada je postigao pogodak za 3:3, a 17-godišnji Ronny Bardghji odveo cijeli stadion u totalnu ekstazu svojim pogotkom za 4:3 i totalni preokret domaćih.

Kopenhagen je ovako preskočio United i sada se nalaze na drugom mjestu ove skupine s četiri boda dok je United ostao na tri. Bayern je sa svojih maksimalnih 12 bodova osigurao prolazak i prvo mjesto te se Galatasaray sa svoja četiri boda nalazi na trećem mjestu zbog lošije gol razlike nego Kopenhagen.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano