Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Bayern poražen od Stuttgarta; Dortmund u kombiniranom sastavu uvjerljivo slavio

Iako je pred njim za svega nekoliko dana uzvratni dvoboj polufinala Lige prvaka protiv Real Madrida, Thomas Tuchel je na teren poslao poprilično jak sastav. Bez obzira na to, Bayern Munchen nije izgledao pretjerano dobro te su u sklopu 32. kola Bundeslige poraženi na gostujućem terenu od Stuttgarta 3:1.

Domaći sastav bolje je ušao u utakmicu te su visoko podigli zadnju liniju i pritisnuli minhenski sastav od samog početka. U 28. minuti Serhou Guirassy je pucao i već savladao Manuela Neuera na vratima, ali se ukazao Eric Dier i glavom praktički s crte spriječio pogodak. Ipak, samo minutu kasnije Leonidas Stergiou se odlično ubacio s desne strane i zabio za vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su gosti izgledali bolje, Bayern je u 36. minuti stigao do izjednačenja kada je još jednom s bijele točke precizan bio Harry Kane. Bio mu je to 36. prvenstveni gol ove sezone, a sada mu fali još njih pet do rekorda kojeg drži Robert Lewandowski.

Početkom drugog dijela Bayern je u 48. minuti imao dobru priliku za vodstvo preko Choupo Motinga, ali i dalje je Stuttgart nastavljao tamo gdje je stao. U 54. minuti je Fuhrich uputio nezgodan centaršut s lijeve strane koji je na kraju Neuer morao vaditi ispod same grede.

Isti igrač je bio u dobroj situaciji i u 71. minuti kada njegov prizeman centaršut nije pronašao metu u šesnaestercu. Sedam minuta kasnije Kane se mogao još približiti rekordu, prvog čuvara je poslao u prazno, ali njegov udarac je uspio blokirati drugi igrač domaćeg sastava.

A onda se u 83. minuti domaćinima bolja igra isplatila. S lijeve strane je ubacio Silas Katompa Mvumpa, a Woo-Yeong Jeong glavom pospremio loptu u mrežu za vodstvo. Konačno pitanje pobjednika riješeno je u trećoj minuti sudačke nadoknade kada je tri boda potvrdio Katompa Mvumpa.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE

Tako se Stuttgart s ovom pobjedom približio drugoplasiranom Bayernu na samo dva boda zaostatka, dok je pred minhenskim sastavom utakmica sezone protiv Reala.

Borussia Dortmund također je mislima bila na uzvratu polufinala protiv PSG-a. Iako je trener Edin Terzić poprilično izrotirao sastav, njegova momčad svladala je Augsburg s visokih 5:1. Strijelci su bili dvaput Youssoufa Moukoko, Donyell Malen, Marco Reus i Felix Nmecha.

Dion Drena Beljo je u igru ušao u 67. minuti, dok Kristijan Jakić nije imao pravo nastupa zbog suspenzije. Borussia je ostala petoplasirana momčad prvenstva s osiguranom Ligom prvaka iduće sezone, dok Augsburg zauzima deveto mjesto.

Wolfsburg je na domaćem terenu uvjerljivo slavio protiv Darmstadta 3:0. Strijelci su bili Patrick Wimmer, Jonas Wind i Vaclav Černy, a odličnu utakmicu odigrao je Lovro Majer koji se i upisao među asistente kod drugog gola. S ovom pobjedom Vukovi su praktički osigurali ostanak u prvom razredu njemačkog nogometa, dok je Darmstadt uvjerljivo posljednja momčad na ljestvici.

U posljednjem susretu Werder iz Bremena je kod kuće remizirao 2:2 s Borussijom Monchengladbach. Dvostruki strijelac za domaće bio je Nick Woltemade, dok su za goste bili precizni Robin Hack i Florian Neuhaus. Werder zauzima deseto mjesto na ljestvici, dok Gladbach i dalje nije osigurao ostanak.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano