Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bayern pregazio Dortmunda i preuzeo vrh lige

Bio je to nakon dugo vremena Klassiker koji je direktno odlučivao o poretku na samom vrhu lige, no kako smo i najavili, Bayern je nastavio tradiciju i pregazio Borussiju Dortmund na domaćem terenu!

Domaću momčad smo u nekoliko posljednjih bundesligaških utakmica uglavnom gledali u formaciji s trojicom u zadnjoj liniji, no Thomas Tuchel je na svom debiju na klupi Bavaraca vratio formaciju s četvoricom. Zbog ozljeda nije bilo Neuera i Hernandeza, dok je gostima nedostajao tek Giovanni Reyna. Ironično, Dortmund je bio taj koji je bolje izgledao u uvodnim minutama susreta, da bi se u 13. minuti dogodio pucanj u nogu na kakav nas je Dortmund itekako navikao proteklih sezona! Dayot Upamecano je poslao jednu dugu loptu iz zadnje linije, padala je ta lopta upravo negdje na rub kaznenog prostora, gdje nije bilo nikoga osim BVB-ova vratara Gregora Kobela. Ovaj je izašao na loptu, pri pokušaju izbijanja istu promašio, i pustio ju da mu se ušeta u gol! Golčina Upamecana ili autogol Kobela, statističari će imati ozbiljnih rasprava… U svakom je slučaju to bio “snapping point” za goste, a Bayern uvijek nanjuši krv. Thomas Müller je u kratkom periodu u dva navrata napravio ono što radi najbolje – našao se točno tamo gdje treba i pospremio loptu u mrežu za brzih 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preostalo je u drugom poluvremenu odraditi posao do kraja, što ne znači da je Bayern značajno spustio nogu s gasa. Stigli su brzo i do četvrtog zgoditka, autor kojega je bio Kingsley Coman. Do kraja utakmice BVB je stigao “uljepšati” konačni rezultat s dva gola. Zabio je Emre Can s bijele točke, a u smiraj susreta i Donyell Malen, no neće to biti velika utjeha za Dortmund koji je opet “prosuo grah” u bitnom trenutku.

Bayern se pod vodstvom novog trenera vratio na vrh ljestvice s 2 boda prednosti nad Žuto-crnima. Prvenstvo je daleko od gotovo, no iz psihološkog će aspekta biti zanimljivo vidjeti kako će ishod ove utakmice utjecati na jednu, a kako na drugu momčad!

Sve golove s utakmice možete pogledati na sljedećem linku.

Komentari

Povezano