Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bayern razbio Dinamo

Prvo kolo grupne faze novog formata Lige prvaka donijelo je susret na Allianz Areni između Bayerna i Dinama. Domaćini su slavili rezultatom 9:2. Bayern je ovom pobjedom oborio rekord za najviše postignutih golova u jednoj utakmici Lige prvaka.

Prvi pogodak od mnogih pao je u 19. minuti. Kévin Théophile-Catherine je skrivio kazneni udarac rušenjem Aleksandra Pavlovića. Harry Kane je pogodio gol uz lijevu stativu i zabio 50. pogodak u 50. nastupu. Raphaël Guerreiro je zabio u 33. minuti lijepim udarcem u lijevu stranu gola nakon što mu je Jamal Musiala odlično prsima ostavio loptu. Pet minuta nakon Joshua Kimmich je ubacio, a Michael Olise potvrdio glavom u praznu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manuel Neuer je na poluvremenu izašao, a Sven Ulreich ušao. Ta izmjena je inspirirala goste te je Bruno Petković zabio prvi za Dinamo. Marko Pjaca je ubacio, a Petković u padu pogodio uz desnu stativu. Minutu poslije Josip Mišić je proigrao Takuya Ogiwaru koji je izašao sam pred golmana i progurao kroz noge Ulreicha u donji desni kut. Kratko je trajalo veselje jer je Kane u 57. minuti doletio na odbijanac Kimmicha i poslao loptu u praznu mrežu.

U 61. minuti Musiala je servirao loptu za Olisea koji je bez problema zabio peti pogodak domaćina. U 73. Kane je još jednom bio precizan s bijele točke nakon VAR provjere, jer je Mišić igrao rukom u kaznenom prostoru. Pet minuta nakon Théophile je još jednom skrivio kazneni udarac, a Kane dovršio svoj trogodak. U 86. minuti Leroy Sané je izborio loptu i s ruba šesnaesterca pogodio donji lijevi kut. Za kraj ove zagrebačke noćne more pobrinuo se Leon Goretzka nakon što je glavom potvrdio ubačak Kimmicha u 92. minuti.

Iako se činilo da Modri mogu vratiti utakmicu na početku drugog dijela, Bayern je dokazao da je s razlogom prema kladionicama favorit za osvajanje Lige prvaka. Drugog listopada ugošćuju Monaco na Maksimiru.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano